Cubansk bønne og grønkålssuppe
En varmende suppe, hvor allehånde og koriander frembringer den cubanske fornemmelse. Suppen kan nemt gøres mere rustik, og de hvide bønner kan let erstattes med sorte bønner for at give et mere autentisk udseende. Det er lækkert, hvis suppen ikke er blendet helt glat. Cubanerne serverer traditionelt gerne friskkogte ris som ekstra tilbehør til suppen

Ingredienser
Suppen totalt
-
Rapsolie 30.0 g
-
Løg i tern 150.0 g
-
peber grøn i tern 150.0 g
-
Koriander, formalet 2.0 g
-
Allehånde, stødt 1.0 g
-
hvide bønner 380.0 g
-
Laurbærblad 2.0 stk.
-
Vand 2400.0 ml
-
salt 10.0 g
-
Grønkål, dybfråst 200.0 g
-
Creme Fraiche 100.0 g
-
Avocado tern 90.0 g
-
Koriander, frisk, hakket 10.0 g
-
Limefrugter 1.0 stk.
Tilberedning
-
Suppen totalt
- Sauter løg og grøn peber i rapsolie i 5 minutter. Tilsæt krydderier, og steg i yderligere et minuts tid.
- Tilsæt de 24 timersudblødtebønner (hæld iblødsætningsvandet fra, og skyl omhyggeligt), laurbærblade, Knorr Grøntsagsfond, salt og vand. Bring suppen i kog, og lad den simre i 50 minutter.
- Fjern laurbærbladene, blend suppen til passende konsistens, og tilsæt optøet grønkål.
- Kog suppen op igen, og smag til med frisk limesaft og friskkværnet sort peber.
- Server suppen med creme fraiche, koriander og limebåde.