Menu

De lækre bønner!

Ved du, hvor mange slags bønner der findes i verden? Det gør vi heller ikke, men de er så talrige, at alle burde kunne finde en eller flere nye favoritter. Her er nogle, som vi godt kan lide: borlottibønner, hvide bønner, sorte bønner, kidneybønner, mungbønner, black eye, canellini og proteinfyldte sojabønner. Hvilke skal du have med i køkkenet? 

 

De skønne græskar!

Selvom græskar er både smukke og kan bruges til alt fra hovedretter til desserter og snacks, føles det, som om vi her i Norden ikke har taget dem helt til os endnu. Udover den søde og milde butternutsquash er der en række spændende varianter at eksperimentere med, for eksempel spaghettisquash, hokkaido og delicata. 

PS: Glem ikke at udnytte de lækre kerner! 

Hvilken knold!

Kartofler kan virkelig redde dig i mange prækære situationer i køkkenet, men hånden på hjertet – hvor mange sorter, har du rent faktisk spist og tilberedt i dit liv? På den svenske kartoffel-hjemmeside, er der fakta om 66 forskellige sorter, og så taler vi kun om kategorien af efterårs- og vinterkartofler.Ikke så mange, når man tænker over, at der vokser 3.000 forskellige kartoffelsorter i Peru ...

 

"Skær ikke alle over én kam. Bare fordi du ikke kan lide hvide bønner, kan du alligevel falde pladask for sojabønnerne "