Kalveroastbeef med broccoli og grillet løg
Knorr Professional Kalvefond udviklet i samarbejde med det danske kokkelandshold. Kalveroastbeef er mørt og smagfuldt kød, der kommer til sin ret med grillede løg og estragon.

Ingredienser
Kalveroastbeef med broccoli og grillet løg
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€610.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Kalven
Kalveculotte uden fedt
/g
1800.0 g
0%
Timian, frisk, kviste
/g
5.0 g
0%
Hvidløg, hele
/stk.
2.0 stk.
0%
Broccolien
Salt, Havsalt
/g
0.0 g
0%
Peber, frisk kværnet
/g
0.0 g
0%
Creme Fraiche
/ml
200.0 ml
0%
Sølvløget
sølvløg
/g
1000.0 g
0%
Sukker
/g
60.0 g
0%
Maille Æblecidereddike 6x500ml
/ml
30.0 ml
0%

Svovldioxid og sulfitter i koncentrationer på over 10 mg/kg eller 10 mg/liter udtrykt som SO2: Ja
Vand
/ml
30.0 ml
0%
Den grønne olie
rapsolie
/ml
200.0 ml
0%
Estragon
/g
100.0 g
0%
Spinat, baby, hele blade, frisk
/g
50.0 g
0%
Saucen
Skalotteløg
/g
150.0 g
0%
Laurbærblad
/stk.
1.0 stk.
0%
Hvidvin
/ml
200.0 ml
0%
Knorr Professional Kalvefond 8 x 1L
/ml
400.0 ml
0%
Maille Æblecidereddike 6x500ml
/ml
20.0 ml
0%

Svovldioxid og sulfitter i koncentrationer på over 10 mg/kg eller 10 mg/liter udtrykt som SO2: Ja
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Kalven
-
Kalveculotte uden fedt 1800.0 g
-
Timian, frisk, kviste 5.0 g
-
Hvidløg, hele 2.0 stk.
Broccolien
-
Salt, Havsalt
-
Peber, frisk kværnet
-
Creme Fraiche 200.0 ml
Sølvløget
-
sølvløg 1000.0 g
-
Sukker 60.0 g
-
Vand 30.0 ml
Den grønne olie
-
rapsolie 200.0 ml
-
Estragon 100.0 g
-
Spinat, baby, hele blade, frisk 50.0 g
Saucen
-
Skalotteløg 150.0 g
-
Laurbærblad 1.0 stk.
-
Hvidvin 200.0 ml
-
Knorr Professional Kalvefond 8 x 1L 400.0 ml
Tilberedning
-
Kalven
- Afpuds kalven og brun den i en pande sammen med hvidløg og halvdelen af timianen.
- Gem fedtet og saften fra kødet og brug det til montering i saucen senere.
- Sæt kalven i ovnen på 80 grader og steg den til en kerne temperatur på 54 grader.
-
Broccolien
- Tag 2 kg af broccolien i små buketter og blancher dem møre i vand med natron,husk at gemme stammerne til senere brug.
- Hæld vandet fra og purer brocolien med Creme Fraiche og salt-peber til en blød pure.
- Del de resterende broccoli i 10 stykker.
- Riv stammerne og kom dem i koldt vand.
-
Sølvløget
- Riv sølvløgene tyndt på mandolinen.
- Kog vand, Maille Æbleeddike og sukker op og lad den køle,hældes derefter over løgene.
-
Den grønne olie
- Varm olien op til 60 grader.
- Bland olien med estragonen og spinaten ned i olien til den bliver grøn.
- Si olien gennem et klæde.
- Ved servering vendes den revet broccoli stamme i olien og derefter i saucen.
-
Saucen
- Grill skalotteløgene hårdt så de får grillstreger og læg dem i en kasserolle sammen med timian og laurbærbladet.
- Hæld hvidvinen i og reducer den til halvdelen.
- Hæld fonden i og kog den sammen til en sauce.
- Smag saucen til med salt-peber og eddiken og tilsæt kalvefedten og saften.
- Saucen rundes af med estragon olien.
-
Serveringen
- Ved servering steges broccolien mør.
- Den revet stamme vende i olien og monters i saucen