Menu

Servér årets julemad på smukke fade direkte på bordet, hvor samtalen og fællesskabet er i fokus.

 

Efter et usædvanligt år har social afstand og nye regler for restaurationsbranchen skabt nye vaner og mønstre for både virksomheder og forbrugere. Hvor det tidligere var en selvfølge at kunne gå på restaurant, fejre højtider sammen, gå på overfyldte barer eller besøge en buffet, er restaurantbesøget nu forbundet med andre rutiner, så det bliver en lidt mere intim oplevelse. Hvordan bliver dette års juleoplevelse på restauranten?

Jul på bordet

Jul på bordet

Download vores brochure ”Jul på bordet” for at få alle opskrifterne, og hav en rigtig velsmagende jul!

Download

 

Fokus på fællesskabet


Efter at have skabt nye rutiner med færre siddende gæster, flere muligheder for takeaway samt tydeligere og mere gennemsigtige regler tror vi, at det intime fortsat vil være en rød tråd i dette års madkultur. Årets julefrokost serveres direkte på bordet, præsenteret på smukke fade. Kød og fisk er forenet med grønt og sødt. Der er plads til alle smage – både de nordiske og verdens smage. Julefrokoster med færre deltagere, en hyggelig atmosfære og skønne poser med julemad som takeaway er noget af det, vi tror, der vil være i fokus til julefrokosten i 2022.

 

Lige dele kød, fisk og grønt

Den fleksitariske madkultur vokser sig fortsat stærkere, samtidig med at vi lader os inspirere endnu mere af planteriget. Dette er tydeligt i vores fortolkning af dette års julemenu, hvor fisk og grønt får lige så meget plads som kødet. Blandt opskrifterne finder du alt fra sild, halve æg med hummer, pastrami-laks, den svenske ”dyp i gryden” og grillerede ribben til vegetariske “sild”, grillede rødbeder og vegetariske frikadeller. De klassiske nordiske smage afbalanceres af smage, der er inspireret af Asien og Europa. Servering på bordet i stedet for på en buffet skaber desuden mindre madspild og bidrager, sammen med flere grøntsager på menuen, til en mere bæredygtig julefrokost.

Økonomisk smart

I Danmark har vi længe haft juleplatter og brunchplatter i stedet for en fælles buffet, og selvom det kan trække på de tidsmæssige ressourcer i køkkenet, er der også meget at vinde på det. Det er først og fremmest smart økonomisk, med tanke på at du kan styre portionsmængderne og andelen af madspild. At servere småretter på fade eller som indledning til en smagsmenu har også den fordel, at det giver gæsten en oplevelse af eksklusivitet og omsorgsfuldhed. Hver restaurant har desuden sine unikke stamretter på menuen, sine egne smage, sin terroir og sine helt egne specialiteter. Lad disse være en del af den grundlæggende udvikling af julemaden, uanset om jeres speciale er husmandskost, vegansk mad eller asiatisk fusionskøkken. En anden fordel ved at modernisere serveringen af julemaden er, at det stadig er lige så let at give gæsterne valgmuligheder. Hvis du udformer julemenuen som en tre- eller fem-retters, kan du for eksempel tilbyde en helt grøn juleplattemenu, en med lidt mere fisk og en med mere kød. Eller lad gæsterne vælge frit og dele med hinanden ved bordet, så det bliver nordisk juletapas!

Lokale råvarer på menuen

Da flere og flere har fået øjnene op for det lokalt dyrkede i forbindelse med det forløbne års udfordrende betingelser, er det oplagt at bruge lokalt madhåndværk. Her i Norden produceres alt fra ost og kød til fisk og grøntsager af den højeste kvalitet. Tænk også på drikkevarerne, måske er der et lokalt mikrobryggeri eller en lokalt produceret læskedrik eller kombucha, du kan bruge til menuen. Norden har utrolig meget at byde på indenfor mad og drikke, så lad det være en af de ting, vi fejrer i julen 2022!

 

Tips til julefrokosten 2022

  • Sats på en smuk borddækning med flotte fade og spændende porcelæn.
  • Levende lys, stemningsfuld belysning, levende blomster og behagelig musik fuldender oplevelsen.
  • Bland kød, fisk og grønt på menuen.
  • Skab udvikling i kokkerollen, og tilbyd gæsterne muligheden for at leje en kok til madlavningen derhjemme. Dele af tilberedningen kan måske foregå ude i lokalet for at skabe merværdi for gæsten. Lad den personlige service blive et samtaleemne!
  • Vær i god tid med at tilbyde bestilling af færdig julemad, der kan afhentes eller leveres samt booking af bord.
  • Arbejd med synligheden på sociale medier, og send e-mails til tidligere kunder for at vise, hvordan I arbejder med dette års julefrokost.
  • Tag hensyn til de gældende regler vedrørende mad og servering fra myndighederne, og vær forberedt på, at de hurtigt kan ændre sig. Videregiv i så fald den aktuelle information tydeligt og klart til dine gæster via sociale medier og hjemmeside. Ring til de kunder, der har booket, hvis der sker en ændring af betingelserne. Service og kommunikation skaber tryghed under usædvanlige forhold.

Download vores brochure ”Jul på bordet” for at få alle opskrifterne, og hav en rigtig velsmagende jul!

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu