+

Chokoladeterrin

Chokoladeis

  • Chokolade, mørk 70 g
  • Pasteuriseret æggeblommer 50 g
  • Sukker 5 g
  • Knorr piske 31 % 100 g
  • Mælk 275 g
  • Glukose 5 g
  • Gelespessa sosa 1 g

Appelsinmarengs

  • Flormelis 80 g
  • Appelsinsaft, friskpresset 25 ml
  • Appelsinskal 25 g
  • Albumina sosa 10 g
  • Sukker 80 g

Appelsin-vaniljecreme

Mandelcrumble

  • margarine bage 30 g
  • Sukker 30 g
  • Mandelmel 30 g
  • salt 6 g
  • Kardemomme stødt 2 g

Pynt

  • Hindbær 200 g
  • Brombær 200 g
  1. Chokoladeterrin

    • Smelt chokoladen over vandbad til 45 °C.Kog Knorr Piske 31% op med Crème Bonjour ogvaniljestangen. Vend den varme væske overchokoladen af treomgange for at skabe en emulsion.
    • Bland chokoladeblandingen med æggene med enstavblender.Beklæd et ovnfast fad med plastfilm og hældchokoladeblandingen i. Bag i ovnen ved 95°C i 45 minutter.

  2. Chokoladeis

    • Smelt chokoladen over vandbad til 45°C
    • Pisk æggeblommerne og sukker
    • Kog Knorr Piske 31% med mælk, glukose ogvaniljestangen. Vend den varme væske i æggeblandingen. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden og lad detvarme op til 84°C. Vend den varme væske over chokoladen af treomgange
    • Tilsæt gelespessa og blend med en stavblender til enjævn konsistens. Smag evt. til med lidt salt.Hæld derefter ismassen i en Paco Jet beholder og frys. Har du ikke en Paco Jet kan du i stedet køre isen i enalmindelig ismaskine

  3. Appelsinmarengs

    • Bland strøsukker og albumina. Pisk appelsinsaft, saft og vand sammen og tilsætsukker albuminablandingen. Pisk på medium hastighed til stiv marengs, si og vendflorsukker heri. Sprøjt flade marengs ud på bagepapir.
    • Bag i ovnen ved 90°C i ca. 1 time.

  4. Appelsin-vaniljecreme

    • Kog mælk, appelsinskal, vaniljestang og Knorr Piske 31% op.
    • Pisk æggeblommer, sukker og maizena.
    • Hæld den varme mælkeblanding overæggeblandingen mens du pisker.Hæld herefter blandingen tilbage i gryden og kog denop. Tag cremen af varmen og lad den afkøle til 65°C. Pisk det ternede smør i.
    • Når cremen er kold vendes det let piskede KnorrPiske 31% i og cremen fyldes i en sprøjtepose
  5. Mandelcrumble

    • Bland alle ingredienserne sammen i enkøkkenmaskine. Kør blandingen til den er smuldrende. . Crumblen bages gylden i ovnen ved 200°C i ca. 7minutter.

  6. Pynt

    • Pynt retten med hindbær, brombær, skovsyre og blade fra rosenknopperne.

+