"Fattoush” Sprød salat med dybstegt pita og syltet citron
”Fattoush” er en salat af arabisk og tyrkisk oprindelse. Salaten opstod som en salat lavet med rester, hvor ingredienserne kunne variere fra dag til dag. Én ingrediens der altid er tilstede er det sprødstegte brød i olie. Mange gange bruger man brødet fra dagen før, og det er altid fladbrød eller pitabrød. Salaten findes på de fleste markeder i de arabiske lande.
Den er meget rustik og lækker at spise med de forskellige konsistenser og den gode balance mellem syre og det fede brød. Salaten kan spises selvstændigt som en vegetarret, eller som tilbehør til fisk eller kød. Salaten egner sig med sine ingredienser perfekt til alle
former for krydret kød som stammer fra Mellemøsten.

Ingredienser
"Fattoush” Sprød salat med dybstegt pita og syltet citron
-
Pitabrød alm 5 stk.
-
Olivenolie 50 ml
-
Agurk, tynde skiver 300 g
-
Citroner salt syltet 100 g
-
Tomat, Cherry 300 g
-
Gedeost 200 g
-
Salat, hjerteblade 300 g
-
Rødløg, fine skiver 200 g
-
Mynte, frisk 20 g
-
Persille, bredbladet, hakket 30 g
-
peber rosa 3 g
-
Spidskommen, stødt 2 g
-
æblecidereddike 50 g
Tilberedning
-
"Fattoush” Sprød salat med dybstegt pita og syltet citron
- Bræk pitabrødet i stykker og marinér det godt i olivenolie, krydder med havsalt og bag det sprødt i ovnen.
- Anrét salaten med rustikt skåret agurk, halve tomater, plukket gedeost, hjertesalat, rødløg, frisk mynte og hakket persille – og vend til sidst de sprøde pita croutoner i salaten.
- Bland rosa peber, Hellmann’s Citrus, Knorr Krydderpasta Hvidløg, spidskommen, Knorr Umami og æblecidervineddike sammen og mariner salaten i denne – serveres omgående.