Kyllingekødboller med thailandsk panangsauce
Panang er en thailandsk krydderiblanding med en mild og sød smag. Den indeholder normalt chili, galangal, citrongræs, koriander, spidskommen og hvidløg. Den grundlæggende forskel i forhold til en indisk karry er, at den thailandske ikke laves af malede krydderier, men af en karrypasta. I Indien steger man gerne krydderierne i fedt først, men det gør man ikke i Thailand. Der laves krydderipastaen ofte med kokosmælk.

Ingredienser
Kyllingekødboller med thailandsk panangsauce
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Kyllingekødboller


Panangsauce

Ingredient name
Kyllingekødboller
-
Kyllinge fars 1000.0 g
-
Rød karry 14.0 g
-
Citronskal rå 15.0 g
-
Æg, hele (1 æg vejer ca. 60 gram) 1.0 g
-
Brun farin 8.0 g
-
Løgpulver 2.0 g
-
salt 8.0 g
-
Peber, hvid 1.0 g
Panangsauce
-
Løg, finthakket 200.0 g
-
Rapsolie 20.0 ml
-
Vand 800.0 ml
-
Kokosmælk 1000.0 ml
-
Citrongræs skåret på langs 2.0 stk.
-
Fiskesauce 15.0 g
-
limeblade 6.0 g
-
Limesaft 10.0 ml
Tilberedning
-
Kyllingekødboller
- Bland farsen med Knorr Professional Krydderipuré Ingefær, Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg og karrypasta, citronskal, æg, farin, løgpulver, salt og peber. Rul kugler af farsen.
-
Panangsauce
- Sauter løgene i olie. Tilsæt Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg, Knorr Professional Krydderipuré Ingefær og steg videre i nogle minutter.¨
- Tilsæt vand, Knorr Koncentreret Kyllingfond, kokosmælk, citrongræs, sukker, fiskesauce, limeblade, karrypasta og limesaft.
- Lad det komme i kog og simre i ca. 10 minutter. Hæld saucen gennem en si.
- Bring saucen i kog, læg kyllingekødbollerne i, og lad dem småkoge i panangsaucen, til de er gennemkogte.