Balottine af kylling, stegt kylling lår og fyldig sauce med bacon, æbler og svesker og confiteret overlår
Kylling som helhed er fantastisk. Her bruger vi kylling fuldt ud. Balottine af kylling, som bliver stegt op i smør og urter. Kyllingeunderlår steges ligeledes op. Den fyldige sauce baseret på æbler monteres med sprød kylling skin og fyldes med hakket bacon svesker æbler purløg og kylling overlår.

Ingredienser
Balottine af kylling, stegt kylling lår og fyldig sauce med bacon, æbler og svesker og confiteret overlår
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€0.08
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Kylling fras
Kyllingbryst
/g
150.0 g
0%
Æggehvide
/dl
1.0 dl
0%
Fløde
/dl
2.0 dl
0%
Salt
/g
4.0 g
0%
Balottine a kylling
Kyllingbryst
/g
500.0 g
0%
Smør
/g
50.0 g
0%
Rosmarin
/stk.
1.0 stk.
0%
Hvidløg
/stk.
2.0 stk.
0%
Salt
/kg
0.0 kg
0%
Peber
/g
0.0 g
0%
Confiteret kyllingelår
Kyllingelår
/g
500.0 g
0%
Solsikkeolie
/l
2.0 l
0%
Hvidløg
/stk.
3.0 stk.
0%
Rosmarin
/stk.
3.0 stk.
0%
Timian, frisk, kviste
/stk.
3.0 stk.
0%
Bacon fyld till sauce
Bacon
/g
100.0 g
0%
Svesker
/g
100.0 g
0%
Purløg
/g
100.0 g
0%
Æble, skrællet, tern
/stk.
1.0 stk.
0%
Plukket confiteret overlår
/
0.0
0%
Æblesauce
Æble
/dl
5.0 dl
0%
Knorr Professional Kyllingefond, 1 L
/dl
3.0 dl
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Maille Æblecidereddike 6x500ml
/dl
1.0 dl
0%

Svovldioxid og sulfitter i koncentrationer på over 10 mg/kg eller 10 mg/liter udtrykt som SO2: Ja
Æble
/dl
2.0 dl
0%
Laurbærblad
/stk.
2.0 stk.
0%
Enebær, knust
/stk.
2.0 stk.
0%
Peber
/stk.
5.0 stk.
0%
Kyllingeskind
/g
60.0 g
0%
Smør
/g
50.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Kylling fras
-
Kyllingbryst 150.0 g
-
Æggehvide 1.0 dl
-
Fløde 2.0 dl
-
Salt 4.0 g
Balottine a kylling
-
Kyllingbryst 500.0 g
-
Smør 50.0 g
-
Rosmarin 1.0 stk.
-
Hvidløg 2.0 stk.
-
Salt
-
Peber
Confiteret kyllingelår
-
Kyllingelår 500.0 g
-
Solsikkeolie 2.0 l
-
Hvidløg 3.0 stk.
-
Rosmarin 3.0 stk.
-
Timian, frisk, kviste 3.0 stk.
Bacon fyld till sauce
-
Bacon 100.0 g
-
Svesker 100.0 g
-
Purløg 100.0 g
-
Æble, skrællet, tern 1.0 stk.
-
Plukket confiteret overlår
Æblesauce
-
Æble 5.0 dl
-
Æble 2.0 dl
-
Laurbærblad 2.0 stk.
-
Enebær, knust 2.0 stk.
-
Peber 5.0 stk.
-
Kyllingeskind 60.0 g
-
Smør 50.0 g
Tilberedning
-
Kylling fras
- Kyllingebrysterne skæres i nogle mindre stykker og kommes i en foodprocessor, blend det godt, og kør den sej med salt, tilsæt herefter æggehviderne og kør den blød, herefter tilsættes fløden, massen køres tilden er helt glat.
-
Balottine a kylling
- Del kyllingebrystet på midten, krydr med salt og peber. Læg herefter et stykke film udpå bordet placer kyllingefarsen, som en firkant herpå og læg det delte kyllingebryst modsat af hinanden. Rul farsen omkyllingebrystet og stram op, forsæt med at pakke ind i film til rullen er helt stram.
- Dampes herefter i forvarmet oven ved 70 grader i 20 min. Køles herefter ned og pakkes ud af filmen. Balottine Steges op i smør, olie,hvidløg samt rosmarin, til den er gylden hele vejen rundt, inden servering.
-
Confiteret kyllingelår
- Tag en tykbundet gryde og hæld olien i.Varm nu olien på til 120 grader, tilsætherefter hvidløg, rosmarin og timian.
- Del kyllingelårene fra over og underlår. Kom dem op i olien og lad dem confitere i ca. 30 min. Herefter tages de op af olien og køles lidt af. Underlår trimmes til så man har en drumstik, denne steges op sammen med balottine. Overlår plukkes og vendes i saucesen.
-
Bacon fyld till sauce
- Steg bacon sprød på en pande eller i ovnen, fedtet drænes fra. Skrald æblet og skær det i fine firkanter, snit purløget fint og skær sveskerne i grove stykker. Det plukkede overlår, æbler, purløg samt sveskerne erfyld til æblesauce.
-
Æblesauce
- Find en kasserolle og tilsæt Knorr Professional Kyllingefond, æblejuice, Maille Æblecidereddike, enebær, laurbærblade og peberkornende. Bring det i kog og lad massen reducere til det halve.Tilsæt Malus Danica, og sigt herefter fonden inden det blends med sprødt kyllingeskind og røget smør. Tilsæt fyldet til saucen, plukket overlår, æbler, purløg samt sveskerne indenservering.
-
Tips & twist
Baconfedtet kan gennemes, og bruges til atlave en lækker bacon mayo, her blendes æggeblommer, sennep og Maille Æblecidereddike til en luftig creme, hvorefter olien og det flyende baconfedt langsomt tilsættes i mens cremen blendes, smages til med salt og peber.