Menu

Ingredienser

+

Kylling fras

  • Kyllingbryst 150.0 g
  • Æggehvide 1.0 dl
  • Fløde 2.0 dl
  • Salt 4.0 g

Balottine a kylling

  • Kyllingbryst 500.0 g
  • Smør 50.0 g
  • Rosmarin 1.0 stk.
  • Hvidløg 2.0 stk.
  • Salt
  • Peber

Confiteret kyllingelår

  • Kyllingelår 500.0 g
  • Solsikkeolie 2.0 l
  • Hvidløg 3.0 stk.
  • Rosmarin 3.0 stk.
  • Timian, frisk, kviste 3.0 stk.

Bacon fyld till sauce

  • Bacon 100.0 g
  • Svesker 100.0 g
  • Purløg 100.0 g
  • Æble, skrællet, tern 1.0 stk.
  • Plukket confiteret overlår

Æblesauce

Tilberedning

  1. Kylling fras

    • Kyllingebrysterne skæres i nogle mindre stykker og kommes i en foodprocessor, blend det godt, og kør den sej med salt, tilsæt herefter æggehviderne og kør den blød, herefter tilsættes fløden, massen køres tilden er helt glat.
  2. Balottine a kylling

    • Del kyllingebrystet på midten, krydr med salt og peber. Læg herefter et stykke film udpå bordet placer kyllingefarsen, som en firkant herpå og læg det delte kyllingebryst modsat af hinanden. Rul farsen omkyllingebrystet og stram op, forsæt med at pakke ind i film til rullen er helt stram.
    • Dampes herefter i forvarmet oven ved 70 grader i 20 min. Køles herefter ned og pakkes ud af filmen. Balottine Steges op i smør, olie,hvidløg samt rosmarin, til den er gylden hele vejen rundt, inden servering.
  3. Confiteret kyllingelår

    • Tag en tykbundet gryde og hæld olien i.Varm nu olien på til 120 grader, tilsætherefter hvidløg, rosmarin og timian. 
    • Del kyllingelårene fra over og underlår. Kom dem op i olien og lad dem confitere i ca. 30 min. Herefter tages de op af olien og køles lidt af. Underlår trimmes til så man har en drumstik, denne steges op sammen med balottine. Overlår plukkes og vendes i saucesen.
  4. Bacon fyld till sauce

    • Steg bacon sprød på en pande eller i ovnen, fedtet drænes fra. Skrald æblet og skær det i fine firkanter, snit purløget fint og skær sveskerne i grove stykker. Det plukkede overlår, æbler, purløg samt sveskerne erfyld til æblesauce.
  5. Æblesauce

    • Find en kasserolle og tilsæt Knorr Professional Kyllingefond, æblejuice, Maille Æblecidereddike, enebær, laurbærblade og peberkornende. Bring det i kog og lad massen reducere til det halve.Tilsæt Malus Danica, og sigt herefter fonden inden det blends med sprødt kyllingeskind og røget smør. Tilsæt fyldet til saucen, plukket overlår, æbler, purløg samt sveskerne indenservering.
  6. Tips & twist

    Baconfedtet kan gennemes, og bruges til atlave en lækker bacon mayo, her blendes æggeblommer, sennep og Maille Æblecidereddike til en luftig creme, hvorefter olien og det flyende baconfedt langsomt tilsættes i mens cremen blendes, smages til med salt og peber.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu