Gartnerens tærte (vegansk shepherd’s pie)
Den grønnere version af en shepherd’s pie. Retten her blegner ikke ved siden af kødversionen.

Ingredienser
Gartnerens tærte (vegansk shepherd’s pie)
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Grøntsagsbolognese





Kartoffelmos
Ingredient name
Grøntsagsbolognese
-
Belugalinser 250.0 g
-
The Vegetarian Butcher NoMince, 2 kg 250.0 g
-
Rodfrugter i små tern 250.0 g
-
Sukker 10.0 g
Kartoffelmos
-
Vand 300.0 ml
-
Flødealternativ, vegan 31% 200.0 ml
-
Kartofler, små kogte 1.0 kg
-
salt 5.0 g
Tilberedning
-
Grøntsagsbolognese
- Sæt linserne i blød dagen før.
- Bland de udblødte linser med resten af ingredienserne.
-
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne. De må gerne være melede.
Varm vand og flødealternativ 31% i en gryde. Kom mosede kartofler op i gryden og rør mosen glat. Smag til med salt.
Kartoffelmosen bør være betydeligt glattere i teksturen end traditionel kartoffelmos, så den kan fordeles jævnt ovenpå linsebolognesen. Fortynd om nødvendigt med kogevand fra kartoflerne.
Kom linsebolognesen i et ovnfast fad, og fordel så kartoffelmosen ovenpå. Bages i ovnen ved 150 grader i 45 minutter. Lad retten trække i 10 minutter før servering.