Menu

Ingredienser

+

Stegt torsk

  • Torskefilet 1.0 kg
  • Solsikkeolie 30.0 ml
  • Smør 100.0 g
  • Vand, koldt 1.0 l
  • Salt 20.0 g
  • Salt
  • Peber

Glaseret rødbeder

Syltet Rødbedebånd

  • rødbede 100.0 g
  • Hvidvin 50.0 g
  • Æbleeddike 50.0 g
  • Sukker, stødt melis 50.0 g
  • Fennikel, frø 5.0 g
  • Stjerneanis 2.0 stk.

Twistet sauce Robert

Bagt løg

  • Løg 1.0 stk.
  • Solsikkeolie 15.0 ml
  • Salt 15.0 g

Tilberedning

  1. Stegt torsk

    • Trim torsken til for evt. ben samt urenheder. Skær her efter nogle gode stykker af torsken. Læg torsken i saltlage i minimum 2 timer. Tag torsken op og dup den tør. 
    • Find en pande og varm den godt op tilsæt olien og læg torskefilterne på, lad dem stege til de er gyldne på den en side ca. 2 min. Vend torsken og tilsæt smørret,væd nu godt indtil torsken er færdig efter ca. 2 min. Læg torsken på et klæde så den kan trække, krydr til slut med salt og peber.
  2. Glaseret rødbeder

    • Skrald rødbederne og skær dem groft ud.
    • Find en kasserolle og tilsæt alle.ingredienser undtaget Maizena.Lad massen reducere ned til lidt under halv delen og jævn den herefter med Maizena, smag til med salt og peber.
    • Rødbederne er nu helt blanke og klar til servering gem lagen den skal bruges til sauce.
  3. Syltet Rødbedebånd

    • Skrald rødbederne og skrald her efter lange bånd af rødbederne. Put båndene i en vakuumpose. Find en kasserolle og tilsæt de øvrige ingredienser. Lav e thurtig opkog og overhæld rødbederne med lagen, vakummér rødbederne i minimum 30 min.
  4. Twistet sauce Robert

    • Find en kasserolle, varm den op, skærskalotteløgene fint, kom dem i kasserollen og steg dem af til de er glas klare, tilsæt hvidvin og reducer ned til det halve.
    • Tilsæt Knorr Professional Kalvefond og sigt rødbedelagen i væsken. Bring væsken i kog til den er blank og montér den med koldt smør. Tilslut tilsættes den grove sennep. Saucen er nu klar til servicering.
  5. Bagt løg

    • For varm ovnen på 160 grader, skær bunden af løget og placer det på en plade med olie og salt herefter bages løget i ca. 20 min. Når løget er færdig tages det ud og køles lidt af, herefter deles løget i 4 lige store dele og skrællen fjernes, inden servering krydres der med salt og peber.
  6. Tips & twist

    • Den gemte rødbede lage kan laves til en broken gel eller bruges til at sylte videre, den kan også bruges til saucer.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu