Stegt andebryst med morkler
Knorr Professional Vildtfond og Knorr Professional Kylingfond udviklet i samarbejde med det danske kokkelandshold. Stegt andebryst med saltindbagt selleri, morkler med kyllingefars og vildtsauce er en både smuk og velsmagende ret.

Ingredienser
Stegt andebryst med morkler
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€10.5
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Andebrystet
Andebryst
/stk.
5.0 stk.
0%
Smør, saltet
/g
100.0 g
0%
Hvidløg, hele
/stk.
1.0 stk.
0%
Timian, frisk, kviste
/g
10.0 g
0%
Morkler og kyllingefars
Morkler
/stk.
40.0 stk.
0%
Kyllingebryst, u. skind
/g
200.0 g
0%
Flage salt/havsalt
/x
0.0 x
0%
Piskefløde 38%
/ml
150.0 ml
0%
Æggehvide
/g
100.0 g
0%
Peber, frisk kværnet
/g
0.0 g
0%
Selleri
Selleri, (knoldselleri)
/g
1200.0 g
0%
Salt, fint
/g
0.0 g
0%
Saucen
Skalotteløg
/g
50.0 g
0%
Brun farin
/g
75.0 g
0%
Honning
/g
30.0 g
0%
Timian, frisk, kviste
/g
40.0 g
0%
Smør, saltet
/g
230.0 g
0%
peberkorn hele sorte
/stk.
0.0 stk.
0%
Estragon eddike
/ml
100.0 ml
0%
Maille Æblecidereddike 6x500ml
/ml
250.0 ml
0%

Svovldioxid og sulfitter i koncentrationer på over 10 mg/kg eller 10 mg/liter udtrykt som SO2: Ja
rødvin
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Professional Vildt Fond 8 x 1L
/ml
2000.0 ml
0%
Knorr Professional Kyllingefond 8 x 1L
/ml
1000.0 ml
0%
Vand
/ml
1000.0 ml
0%
Citron
/stk.
1.0 stk.
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Andebrystet
-
Andebryst 5.0 stk.
-
Smør, saltet 100.0 g
-
Hvidløg, hele 1.0 stk.
-
Timian, frisk, kviste 10.0 g
Morkler og kyllingefars
-
Morkler 40.0 stk.
-
Kyllingebryst, u. skind 200.0 g
-
Flage salt/havsalt
-
Piskefløde 38% 150.0 ml
-
Æggehvide 100.0 g
-
Peber, frisk kværnet
Selleri
-
Selleri, (knoldselleri) 1200.0 g
-
Salt, fint
Saucen
-
Skalotteløg 50.0 g
-
Brun farin 75.0 g
-
Honning 30.0 g
-
Timian, frisk, kviste 40.0 g
-
Smør, saltet 230.0 g
-
peberkorn hele sorte
-
Estragon eddike 100.0 ml
-
rødvin 500.0 ml
-
Knorr Professional Vildt Fond 8 x 1L 2000.0 ml
-
Knorr Professional Kyllingefond 8 x 1L 1000.0 ml
-
Vand 1000.0 ml
-
Citron 1.0 stk.
Tilberedning
-
Andebrystet
- Andebrysterne befris for hinder og sener.
- Fedtet ridses.
- Brysterne lægges med skindsiden nedad på en tør pande ved middelvarme og skindet brunes langsomt til det er gyldent og sprødt.Kødet vendes og den anden side brunes.
- Smør,hvidløg og timian tilsættes og andebrysteterne over hældes med smørret.
- Andebrysterne steges i 12 min ved 150 grader.
-
Morkler og kyllingefars
- Alle morklerne renses af flere gange i vand så alle urenheder er ude.
- Bunden af morklerne fjernes og hakkes fint.
- Kyllingen skæres imindre stykker og hakkes fint.
- Kyllinge farsen køres sejt med salt.
- Kyllingefarsen tilsættes flødenlidt ad gangen otg til sidst tilsættes æggehviderne.
- De hakket morkelbunde tilsættes farsen og den sprøjtes ind i morklerne.
- Ved servering steges morklerne i smør og timian
-
Selleri
- Sellerierne skæres i bunden og pakkes derefter i staniol.
- Sellerierne stilles i en bradepande med fint salt og bages i 45 min ved 180 grader eller til de er møre.
- Sellerierne skærres derefter i 5 skiver og der udstikkes skiver i passende størrelser.
- Ved servering steges de udstukkede selleri på begge sider ismør og lægges på tallerkene med to morkler,grøn skovsyer og spiselige blomster.
-
Saucen
- Skalotteløgene steges gyldne i smør.
- Brun farin og honning tilsættes og karameliseres.
- Timian,peberkorn og eddike tilsættes og reduceres ind.
- Rødvinen tilsættes og reduceres med 50%.
- Fonderne tilsættes sammen med vandet og reducer med 50%.
- Saucen sigtes og smages til med smør,salt,peber og citronsaft.