Menu

Ingredienser

+

Grisenakke

  • Grisenakke 4.0 stk.
  • Solsikkeolie 30.0 ml
  • Hvidløg 1.0 stk.
  • Rosmarin 1.0 stk.
  • Salvie 2.0 stk.
  • Smør 50.0 g
  • Salt
  • Peber

Tærteskal

  • 1 pk. Filodej

Syltede æbler

Æblecreme

Balncheret grønkål

  • Grønkål 150.0 g
  • Smør 100.0 g
  • Vand, koldt 100.0 g
  • Salt 5.0 g
  • Peber

Sauce på salvie

Tilberedning

  1. Grisenakke

    • Find en pande, varm den godt op og tilsæt olie, placer kødet på panden og brundet godt af på begge sidder, tilfør smør,rosmarin samt salvie og væd kødet godt i det skummende smør. Placer herefter kødet på en rist og hæld smør samt urter udover kødet. 
    • Sæt kødet i den forvarmet ovn på 220 grader, tag kødet ud efter 10 min og lad det herefter trække i 10 min inden servering.
  2. Tærteskal

    • Udstik filodejen i oblater, der passer tiltærteformen. Placer et stk. udstukket dej i tærteformen og placer herefter på ny en tom tærteform oven på denne, bag tærteskallen i forvarmet oven på 160 grader i 10 min.
  3. Syltede æbler

    • Skrald æblerne og skær dem i mundrettestykker. Find en kasserolle, bring citrontimian, Maille Æblecidereddike, honning, salt samt lang peber i kog. Gør vakuumposen klar, put æblerne og den varme væske iposen, vakummér og læg posen på køl.
  4. Æblecreme

    • Skær æblerne i mindre stykker og befri dem fra kernehuset. Find en kasserolle, tilsæt Knorr Professional Kalvefond, honning, æblejuice samt Maille Æblecidereddike og giv det et hurtigt opkog, tilsæt æblestykkerne til massen og vend dem godt heri, tilsæt herefter Maizena og lad massen koge indtil æblerne er møre, herefter blendes massen sammen og smages til med salt samt peber.
  5. Balncheret grønkål

    Find en kasserolle, tag smør, vand samt salt og smelt det. Stavblend herefter ingredienserne, til de samler sig til en homogen masse. Smørbadet er nu klar,kålen vaskes og skal herefter over i smørbadet, hvor det skal have ca. 1 min.Tag kålen op og smag med salt samt peber.
  6. Sauce på salvie

    • Find en kasserolle, varm den op og tilsæt olien. Skær skalotteløgene fint, kom dem i kasserollen tilsæt sherryen når løgene er stegt glasklare, lad massen reducere til det halve. Tilsæt nu salvie, laurbærblade, enebær, kalvefond samt fløde. Lad det reducere langsomt ned til lige under halvdelen, sigt nu saucen og blend den herefter med smør, smag til med salt samt peber.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu