+

Berbere krydderiblanding

  • Paprika, Edelsüss 20 g
  • Salt, Havsalt 20 g
  • Cayennepeber 3 g
  • Spidskommen, stødt 5 g
  • Nelliker stødt 3 g
  • Kardemomme stødt 2 g
  • Fennikel, stødt 1 g
  • Korianderfrø malet 2 g
  • Peber, frisk kværnet 3 g
  • Gurkemeje 3 g
  • Allehånde, stødt 1 g
  • Kanel, stødt 1 g
  • muskatnød, stødt 2 g
  • Hvidløgspulver 2 g
  • Ingefær, stødt 1 g

Tilberedning af saucen

Tilberedning af "One pot"

  • Kyllingbryst 500 g
  • Citronsaft, friskpresset 50 g

Til servering

  • Yoghurt natural 100 g
  • Fladbrød 10 stk.
  1. Berbere krydderiblanding

    • Mix krydderierne sammen.

  2. Tilberedning af saucen

    • Steg løgene bløde ved moderat varme i 5-8 minutter, uden at de tager farve.
    • Tilsæt berbere krydderiblandingen, kardemomme, paprika, ingefær og hvidløg og steg i yderligere 1-2 minutter. Rør hele tiden, så de ikke brænder på.
    • Tilsæt selleri, gulerødder, søde kartofler, brun farin, linser, Knorr Tomatino, Knorr Kyllingfond og vand til løgene og krydderiblandingen.
  3. Tilberedning af "One pot"

    • Hæld halvdelen af saucen i en ½ gastrobakke og læg kyllingebrysterne heri. Hæld den resterende halvdel af saucen over brysterne.
    • Læg låg på gastrobakken og bag den i ovnen ved 120 grader i 3,5 time.
    • Hæld citronsaften over retten og bland det forsigtigt sammen.
  4. Til servering

    • Serveres med den etopiske surdejspandekage ”Injera” eller bløde fladbrødn med yoghurt.

+