Menu

Ingredienser

+

Berbere krydderiblanding

  • Paprika, Edelsüss 20.0 g
  • Salt, Havsalt 20.0 g
  • Cayennepeber 3.0 g
  • Spidskommen, stødt 5.0 g
  • Nelliker stødt 3.0 g
  • Kardemomme stødt 2.0 g
  • Fennikel, stødt 1.0 g
  • Korianderfrø malet 2.0 g
  • Peber, frisk kværnet 3.0 g
  • Gurkemeje 3.0 g
  • Allehånde, stødt 1.0 g
  • Kanel, stødt 1.0 g
  • muskatnød, stødt 2.0 g
  • Hvidløgspulver 2.0 g
  • Ingefær, stødt 1.0 g

Tilberedning af saucen

Tilberedning af "One pot"

  • Kyllingbryst 500.0 g
  • Citronsaft, friskpresset 50.0 g

Til servering

  • Yoghurt natural 100.0 g
  • Fladbrød 10.0 stk.

Denne fyldige ret med kylling indeholder den etiopiske krydderiblanding ”Berbere” som blandt andet består af paprika, muskat, peber og kanel. Berberekrydderiet er rygraden i etiopisk madlavning, hvor det bruges som rub til kød, krydderi til gryderetter eller til linser og korn. Denne ret passer godt med den etiopiske surdejspandekage ”Injera” eller et blødt fladbrød med yoghurt.

...

Tilberedning

  1. Berbere krydderiblanding

    • Mix krydderierne sammen.
  2. Tilberedning af saucen

    • Steg løgene bløde ved moderat varme i 5-8 minutter, uden at de tager farve.
    • Tilsæt berbere krydderiblandingen, kardemomme, paprika, ingefær og hvidløg og steg i yderligere 1-2 minutter. Rør hele tiden, så de ikke brænder på.
    • Tilsæt selleri, gulerødder, søde kartofler, brun farin, linser, Knorr Tomatino, Knorr Kyllingfond og vand til løgene og krydderiblandingen.
  3. Tilberedning af "One pot"

    • Hæld halvdelen af saucen i en ½ gastrobakke og læg kyllingebrysterne heri. Hæld den resterende halvdel af saucen over brysterne.
    • Læg låg på gastrobakken og bag den i ovnen ved 120 grader i 3,5 time.
    • Hæld citronsaften over retten og bland det forsigtigt sammen.
  4. Til servering

    • Serveres med den etopiske surdejspandekage ”Injera” eller bløde fladbrødn med yoghurt.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu