Varm Etiopisk one pot gryde med kylling og linser
Denne fyldige ret med kylling indeholder den etiopiske krydderiblanding ”Berbere” som blandt andet består af paprika, muskat, peber og kanel. Berberekrydderiet er rygraden i etiopisk madlavning, hvor det bruges som rub til kød, krydderi til gryderetter eller til linser og korn. Denne ret passer godt med den etiopiske surdejspandekage ”Injera” eller et blødt fladbrød med yoghurt.

Ingredienser
Varm Etiopisk one pot gryde med kylling og linser
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Berbere krydderiblanding
Tilberedning af saucen


Tilberedning af "One pot"
Til servering
Ingredient name
Berbere krydderiblanding
-
Paprika, Edelsüss 20.0 g
-
Salt, Havsalt 20.0 g
-
Cayennepeber 3.0 g
-
Spidskommen, stødt 5.0 g
-
Nelliker stødt 3.0 g
-
Kardemomme stødt 2.0 g
-
Fennikel, stødt 1.0 g
-
Korianderfrø malet 2.0 g
-
Peber, frisk kværnet 3.0 g
-
Gurkemeje 3.0 g
-
Allehånde, stødt 1.0 g
-
Kanel, stødt 1.0 g
-
muskatnød, stødt 2.0 g
-
Hvidløgspulver 2.0 g
-
Ingefær, stødt 1.0 g
Tilberedning af saucen
-
Rapsolie 30.0 g
-
Rødløg, finthakket 100.0 g
-
Berberekrydderi blanding 15.0 g
-
Kardemomme 1.0 g
-
Paprika, Edelsüss 5.0 g
-
ingefær, revet 17.0 g
-
Hvidløg revet 17.0 g
-
Bladselleri (blegselleri) 100.0 g
-
Gulerod, skiver 150.0 g
-
kartofler, søde 50.0 g
-
Brun farin 6.0 g
-
Linser, grønne, tørrede 200.0 g
-
Vand 500.0 ml
Tilberedning af "One pot"
-
Kyllingbryst 500.0 g
-
Citronsaft, friskpresset 50.0 g
Til servering
-
Yoghurt natural 100.0 g
-
Fladbrød 10.0 stk.
Tilberedning
-
Berbere krydderiblanding
- Mix krydderierne sammen.
-
Tilberedning af saucen
- Steg løgene bløde ved moderat varme i 5-8 minutter, uden at de tager farve.
- Tilsæt berbere krydderiblandingen, kardemomme, paprika, ingefær og hvidløg og steg i yderligere 1-2 minutter. Rør hele tiden, så de ikke brænder på.
- Tilsæt selleri, gulerødder, søde kartofler, brun farin, linser, Knorr Tomatino, Knorr Kyllingfond og vand til løgene og krydderiblandingen.
-
Tilberedning af "One pot"
- Hæld halvdelen af saucen i en ½ gastrobakke og læg kyllingebrysterne heri. Hæld den resterende halvdel af saucen over brysterne.
- Læg låg på gastrobakken og bag den i ovnen ved 120 grader i 3,5 time.
- Hæld citronsaften over retten og bland det forsigtigt sammen.
-
Til servering
- Serveres med den etopiske surdejspandekage ”Injera” eller bløde fladbrødn med yoghurt.