Menu

Tænker du på plantebaseret kost som et kompromis, der sjældent eller aldrig kan nydes i lige så høj grad som kød? Hvis det er tilfældet, så synes vi, at det er på høje tid, at du tænker dig om og fokuserer på de rigtige slags retter. Grøntsagerne har nemlig lige så meget junkfoodpotentiale som kødudskæringerne, hvis du spørger vores kokke, og det har vi gjort. Gør dig klar til nogle velmente tips! Nu går vi i gang!

1. Brug den rigtige type opskrift!

Du behøver virkelig ikke opfinde alt selv. Hvorfor ikke prøve opskrifterne i vores opskriftsfolder og se, hvilke der skal indgå i din menu og indtage dine gæsters tallerkener? Du finder alt fra den innovative Amazeballs Sub Sandwich til syv slags saucer, der løfter The Vegetarian Butcher NoChicken Nuggets til uanede højder. Nævnte vi for øvrigt donuts med kardemomme og mandelcreme?

Dirty Veggie

Dirty Veggie

Se alle opskrifterne!

2. Drop vegetarsproget!  

Okay, hele den her artikel lugter langt væk af vegetar, men det bliver mellem dig og os. Vi mener simpelthen, at det er på tide at holde op med at adskille dine plantebaserede retter fra de andre retter på menuen. Bland det hele sammen, og lad dine gæster vælge den ret, der lyder bedst. Det skal selvfølgelig være nemt at se, om en ret er plantebaseret eller ej, men lad den information fremgå i beskrivelsen af retten. Du kan friste markant flere mennesker med et fantasifuldt navn end ved bare at skrive "vegansk x" eller "vegetarisk y". Især hvis det er junkfood, der er tale om, for så bør selve navnet lyde lækkert og syndigt.

"Jeg har de seneste år været en del af et skoleprojekt, hvis formål det var at gøre vegetarmad interessant. Vi gav retterne navne, der ikke indeholdte ordene "vegetar" eller "vegansk" og fik positiv feedback. Nogle mennesker væmmes faktisk ved de to små ord, og det er der ingen grund til."

/Sami, kok hos Unilever Food Solutions, Finland.

3. Glem ikke salt, syre, umami og fedt!

Du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken, så længe du booster dine plantebaserede retter med umami, syre, salt og fedt. Se flere og mere detaljerede tips til, hvordan du forbedrer smagen i dine retter, klik her!

4. Få det bedste, og mest muligt, ud af hver råvare!

Kød har stort set altid samme struktur, når det tilberedes. Planteriget byder derimod på mange flere muligheder, når du vil skabe et fuldendt måltid. Her er nogle af vores kokkes grønne favoritter til de forskellige tilberedningsmetoder.

Denne artikel blev første gang offentliggjort i januar 2023.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu