Menu

Vores kok Martina har brugt vores opdaterede koncentrerede fonder fra Knorr Professional og tilberedt ikke mindre end otte frokostklassikere, der normalt bliver taget rigtig godt imod af spisende gæster. Download opskriftsfolderen, se filmene, bestil fonderne og ingredienserne, og gå i gang med at lave mad. Velbekomme!

Martinas frokostklassiker - Hurtig svampelasagne

Et sandt es i ærmet, som du kan trylle frem, når du ikke har tid til finesser. En ret, der egner sig perfekt til at forberede dagen før den serveres, og som er lynhurtig at tilberede ud fra et lasagne-perspektiv.

00:00

Svampelasagne med tomat- og grønkålssalat

Svampelasagne med tomat- og grønkålssalat

En vegetarisk lasagne med en skøn smag af den karakterfulde Västerbottenost. Perfekt både som hovedret og som en del af en buffet.

10 personer

Lasagne

  • 300 g Knorr Lasagneplader
  • 1,2 kg svampe, skovsvampe – blandede og friske
  • 250 g løg i tern
  • 100 g Knorr Krydderpasta Bouquet de Provence
  • 20 g Knorr Koncentreret Grøntsagsfond
  • 150 g Västerbottenost, revet
  • 500 ml mælk
  • 100 ml hvidvin
  • 40 g MAIZENA Økologisk majsstivelse
  • 40 ml vand
  • 50 g flydende margarine
  • 10 g salt
  • 3 g tørret timian
  • 500 ml fløde eller tilsvarende alternativ

Tomat- og grønkålssalat

  • 600 g grønkål
  • 400 g tomater
  • 200 g rødløg i skiver
  • Knækket boghvede, ristet
  • 6 g flagesalt
  • 100 ml HELLMANS Citrus Vinaigrette

Sådan gør du:

Lasagne

1. Skær svampene i skiver, og steg dem sammen med løgene i fedtstof i et par minutter. Brug en bredbundet gryde. Tilsæt timian og hvidvin, og lad det simre et par minutter mere.

2. Tilsæt mælk, fløde og Knorr Krydderpasta Bouquet de Provence, og bring blandingen i kog.

3. Bland MAIZENA Økologisk majsstivelse og koldt vand. Hæld blandingen i under omrøring, mens det koger. Lad det simre et par minutter, og smag til med salt og sort peber. Tilsæt revet ost, når det har været i kog.

4. Smør et ovnfast fad. Start med svampesaucen i bunden, og læg derefter Knorr Lasagneplader og saucen skiftevis i lag. Bag lasagnen i ovnen ved 190 grader i cirka 20-25 minutter.

5. Lad lasagnen hvile i 30-40 minutter inden servering.

Tomat- og grønkålssalat

1. Rist den knækkede boghvede gyldenbrun på en stegepande eller i en ovn.

2. Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem på en tallerken sammen med rødløgene. Drys dernæst halvdelen af flagesaltet over.

3. Rist grønkålen i ovnen ved 180 grader i 8 minutter. Lad det køle af.

4. Bland alle ingredienserne.

Martinas frokostklassiker - Italienske kødboller i tomatsauce

I Martinas egen yndlingsret gemmer der sig en god overraskelse i kødbollerne – nemlig ris. Resultatet? Lidt mere drøje, lidt mere mættende og meget lækrere kødboller! Den lækre tomatsauce, der spiller hovedrollen i vores film, får blandt andet sin gode smag fra Knorr Professional Koncentreret Kyllingefond.

00:00

Italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

Saftige, krydrede kødboller med smag af Italien serveret i en rustik tomatsauce er en nem vej til en vellykket frokost. Kødet kan varieres alt efter smag og økonomi, og både lam og magert svinekød giver utroligt lækre kødboller.

10 personer

  • 500 g hakket kalvekød
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 380 g ris, ukogte
  • 20 g Knorr Professional Hvidløg
  • 20 g Knorr Professional Røget Chili
  • 1 æg
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. fennikelfrø, friskstødte
  • Riv skallen af 1 citron
  • ½ tsk. oregano
  • 14 g salt, fint
  • Sort peber, friskkværnet

Tomatsauce:

  • 100 g løg, hakket i fine tern
  • 30 ml olivenolie
  • 1 kg Knorr Tomatino
  • 30 g Koncentreret Kyllingefond
  • 15 g Knorr Professional Krydderipuré Røget Chili
  • 500 ml vand
  • 5 g salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 laurbærblad
  • Citronsaft
  • Sort peber, friskkværnet

Til servering:

  • Parmesan

 

Sådan gør du:

Kødboller:

Bland hakket kød, ukogte ris, krydderipuréer, æg, vand, tørre krydderier, persille og citronskal sammen til en homogen fars. Rul små kødboller (udvider sig under tilberedningen!) af farsen, og læg dem i en smurt GN-form.

Tomatsaucen:

Steg løgene i olie. Tilsæt krydderipuréer, laurbærblad, Knorr Koncentreret Kyllingefond, sukker og vand, og lad det koge op. Smag til med salt, peber og citron.

Til sidst:

1.Dæk kødbollerne til med tomatsauce (tilsæt mere vand efter behov).

2. Bag retten i en kombiovn ved 175 grader i ca. 45 minutter. Når risene i kødbollerne er møre, er de klar til servering.

Servér dem med friskkogt pasta og revet parmesan eller bare med en frisk, grøn salat.

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu