Betteraves au vin (rødbeder i vin)
Denne opskrift forvandler den franske klassiker Coq au vin til en fantastisk vegansk ret. Den herlige farve fra rødbederne samt den robuste smag passer perfekt til langsom tilberedning. Egnet til veganere.

Ingredienser
Rødbeder
-
Rødbede, små tern 1500 g
Sauce
-
Skalotteløg 200 g
-
Svampe, blandede 200 g
-
Vand 1300 ml
-
rødvin 200 ml
-
Rødbedesaft 100 ml
-
Laurbærblad 1 stk.
-
Sukker 10 g
Tilberedning
-
Rødbeder
- Vend rødbederne i Milda 100%, og læg dem på en bageplade.
- Tilbered dem i ovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter.
-
Sauce
- Brun løg og svampe i Milda 100%på en pande i ca. 10 minutter.
- Tilsæt rødvin, vand og rødbedesaften. Lad det koge i 10 minutter.
- Tilsæt resten af sauce-ingredienserne, og bring det hele i kog.
- Tilsæt de tilberedte rødbeder, og lad gryden simre i yderligere 20 minutter.