+

Mørdejen

  • Flormelis 95 g
  • Mandelmel 30 g
  • Hvedemel 250 g
  • Vanillestang 1 stk.
  • salt 1 g
  • Æg, hele past. 60 g
  • margarine bage 150 g

Blåbærfyld

  • Blåbærpure 250 g
  • Sukker 125 g
  • Pektin NH 5 g
  • Vanillestang 1 stk.

Opkog og frys

  • Citronsaft, friskpresset 10 g

Husblas til Namelaka

  • Husblas, gelatine 3 stk.

Chokolade emulsion

  • Chokolade, mørk 300 g
  • Mælk 200 g
  • Glukose 10 g
  • Vanillestang 1 stk.

Fløden

  • Knorr piske 31 % 400 g

Pynt

  • Albumina sosa 10 g
  • Citronskal, rå 1 stk.
  • vand 80 g
  • Vanillestang 1 stk.
  • Sukker 80 g
  • Flormelis 80 g

Bagning og pynt

  • Blåbær 200 g
  1. Mørdejen

    • Skær margarinen i tern og bland den med de tørreingredienser i en foodprocessor.
    • Når den har en smuldret konsistens blandes æggetheri.
    • Bland sammen indtil dejen hænger sammen.

  2. klargøring til afbagning

    • Læg den på køl og rul den herefter ud i et 3mm tykt lag.Stik dejen ud med en rund udstikker og beklæd de småtarteletforme.

  3. Bagning

    • Bag tarteletterne gyldenbrune i ca. 10 minutter ved175°C og lad dem herefter afkøle.

  4. Blåbærfyld

    • Bland blåbærpuré med 100g sukker og varm det op til 40°C. Bland 25g sukker med pektin NH og tilsæt det til denvarme blåbærpuré. Tilsæt vaniljen.

  5. Opkog og frys

    • Kog op til 104°C, tilsæt citronsaften og tag den afvarmen. Fyld kompotten i et ca. 5 mm højt lag i tarteletskålen ogsæt dem på frys.

  6. Husblas til Namelaka

    • Udblød husblasen i koldt vand.

  7. Chokolade emulsion

    • Smelt chokoladen over vandbad til 45°C.
    • Kog mælken med glukose og den udskrabedevaniljestang. Tilsæt husblasen.
    • Lav en emulsion med chokoladen ved at tilsætte mælktil chokoladen over 3 omgange.

  8. Fløden

    • Tilsæt derefter den kolde Knorr Piske 31% og bland dethele sammen i en blender.

  9. Nedkøling og brug af Namalaka

    • Fyld Namelakan i en sprøjtepose med en rund tyl ogkøl ned i mindst 3 timer, gerne natten over.
    • Ved servering tages tarteletterne ud og der sprøjtessmukke toppe ovenpå blåbærkompotten

  10. Pynt

    • Bland citronskal, vaniljekorn, vand, sukker ogalbumina med en stavblender.
    • Hæld blandingen over i en køkkenmaskine, pisk ved medium hastighed til en stiv marengs, si og vend flormelis heri.

  11. Bagning og pynt

    • Fyld indholdet i en sprøjtepose med rund tyl.
    • Sprøjt lange stænger ud på et bagepapir.
    • Bages i ovnen ved på 90°C i ca. 1 time.
    • Pynt tærterne med blåbær

+