Ingredienser
Skanken
-
Kalveskank 4.0 kg
-
Flage salt/havsalt
-
Frilands gulerødder 300.0 g
-
Selleri, (knoldselleri) 400.0 g
-
Løg 300.0 g
-
Hvidløg, hele 2.0 stk.
-
Æblemost 400.0 ml
-
Knorr Professional Kalvefond 8 x 1L 3000.0 ml
-
Vand 1000.0 ml
Hvidløssaucen
-
Fermenteret hvidløg 100.0 g
-
Smør, saltet 100.0 g
-
Peber, frisk kværnet
Tilberedning
-
Skanken
- Afpuds skanken og gnid den godt i salt.
- Brun skanken godt og i en dyb bradepande ved 250 grader ic 30 min.
- Ovnen sættes derefter på 125 grader og græntsager,æblemost og fonden kommes på.
- Der kan tilsættes lidt vand hvis skanken ikke er dækket 2/3.
- Braiser kødet i ca 3 timer eller til det er mørt.
-
Hvidløssaucen
- Fonden sigtes fra og reduceres med 50 %.
- Det fermenteret hvidløg blendes med fonden og smages til med Maille Æbleeddike,smør og salt.
- Skanken pensles og drysses med friske urter.