Menu

Ingredienser

+

Kagebund

  • Smør 250.0 g
  • Sukker, stødt melis 160.0 g
  • Æg 4.0 stk.
  • Hvedemel 240.0 g
  • Bagepulver 20.0 g
  • Sødmælk 2.0 dl

Marengs

  • Æg 4.0 stk.
  • Sukker, stødt melis 160.0 g
  • Vanille, sukker 10.0 g
  • Mandel 100.0 g

Mousse

  • Carte d´Or Basismousse 1 x 1,8 kg / 1 x 16 l 180.0 g
  • Sødmælk 4.5 dl

Jordbær

  • Jordbær 400.0 g

Tilberedning

  1. Kagebund

    • Pisk blødt smør og sukker sammen, indtil massen er lys og luftig. Tilsæt æggeblommerne én efter én, mens du pisker. Bland de tørre ingredienser i skiftevis med mælken. 
    • Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Forbag ved 180 °C i cirka 10-12 minutter. Lad dem køle af.
  2. Marengs

    • Pisk æggehviderne, til de danner en skum. Tilsæt gradvist sukkeret i små mængder. Pisk æggehviderne, indtil de er stive og blanke. 
    • Fordel marengsen jævnt oven på den forbagte kagebund. Drys mandelflagerne ovenpå. Bag ved 180 °C i 15 minutter. Lad dem køle af.
  3. Mousse

    • Hæld kold mælk eller vand i en skål, og tilsæt pulveret. Pisk på laveste hastighed, indtil pulveret er ensartet blandet med væsken. Pisk kraftigt i cirka 10 minutter, indtil moussen er luftig. Hæld moussen i en sprøjtepose.
  4. Jordbær

    • Skær jordbærrene i stykker.
    • Skær kagebunden over i to lige store dele. Tag halvdelen af kagebunden af bagepapiret med en spatel, og kom den forsigtigt over på et serveringsfad. Fordel fyldet på kagebunden. Læg den anden halvdel af kagebunden ovenpå."
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu