Cape malay karry kylling med gule ris
Unikt for Sydafrika er det "Cape Town/Malaysisk køkken" som blander afrikansk mad med Malaysiske og Indonesiske traditioner som Hollænderne bragte til landet, sammen med slaverne, i 1600-og 1700-tallet

Ingredienser
Cape malay karry kylling med gule ris
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€984.36
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Cape malay karry kylling
Gurkemeje
/g
5.0 g
0%
Korianderfrø malet
/g
2.0 g
0%
Peber, hvid
/g
2.0 g
0%
Spidskommen, stødt
/g
2.0 g
0%
Kardemomme stødt
/g
2.0 g
0%
Kanelstænger
/stk.
1.0 stk.
0%
Rapsolie
/ml
50.0 ml
0%
Forårsløg finthakket
/g
165.0 g
0%
Hvidløg, hakket
/g
25.0 g
0%
ingefær, revet
/g
40.0 g
0%
Nelliker hele
/stk.
5.0 stk.
0%
Chilipeber, rød, fintsnittet
/g
10.0 g
0%
Knorr Tomatino 4 x 3 kg
/g
660.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Mangochutney
/g
50.0 g
0%
Knorr, Koncentreret Kyllingefond 1 L
/ml
65.0 ml
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Kyllinge- eller hønsekød
/g
750.0 g
0%
Vand
/ml
500.0 ml
0%
Kartofler tern rå
/g
850.0 g
0%
Koriander, frisk, hakket
/g
10.0 g
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Cape malay karry kylling
-
Gurkemeje 5.0 g
-
Korianderfrø malet 2.0 g
-
Peber, hvid 2.0 g
-
Spidskommen, stødt 2.0 g
-
Kardemomme stødt 2.0 g
-
Kanelstænger 1.0 stk.
-
Rapsolie 50.0 ml
-
Forårsløg finthakket 165.0 g
-
Hvidløg, hakket 25.0 g
-
ingefær, revet 40.0 g
-
Nelliker hele 5.0 stk.
-
Chilipeber, rød, fintsnittet 10.0 g
-
Mangochutney 50.0 g
-
Kyllinge- eller hønsekød 750.0 g
-
Vand 500.0 ml
-
Kartofler tern rå 850.0 g
-
Koriander, frisk, hakket 10.0 g
Tilberedning
-
Cape malay karry kylling
- Bland alle de tørre krydderier sammen (gurkemeje, hvid peber, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel).
- Steg løgene bløde ved moderat varme i olie i 5 minutter uden at løgene tager farve. Sænk temperaturen og tilsæt hvidløg, ingefær og hele nelliker. Lad det stege i yderligere 5 minutter og rør med jævne mellemrum.
- Tilsæt krydderiblandingen samt chili og steg yderligere i nogle minutter. Tilsæt Knorr Tomatino, mangochutney samt vand og Knorr Kyllingfond.
- Tilsæt kyllingkødet og lad det simre i 5 minutter. Rør og tilsæt de groft hakkede kartoffeltern.
- Lad det simre i gryden i 35 minutter ved moderat varme indtil kartoflerne er bløde.
- Servér gryderetten med koriander på toppen og gule ris.