Cape malay karry kylling med gule ris
Unikt for Sydafrika er det "Cape Town/Malaysisk køkken" som blander afrikansk mad med Malaysiske og Indonesiske traditioner som Hollænderne bragte til landet, sammen med slaverne, i 1600-og 1700-tallet

Ingredienser
Cape malay karry kylling
-
Gurkemeje 5.0 g
-
Korianderfrø malet 2.0 g
-
Peber, hvid 2.0 g
-
Spidskommen, stødt 2.0 g
-
Kardemomme stødt 2.0 g
-
Kanelstænger 1.0 stk.
-
Rapsolie 50.0 ml
-
Forårsløg finthakket 165.0 g
-
Hvidløg, hakket 25.0 g
-
ingefær, revet 40.0 g
-
Nelliker hele 5.0 stk.
-
Chilipeber, rød, fintsnittet 10.0 g
-
Mangochutney 50.0 g
-
Kyllinge- eller hønsekød 750.0 g
-
Vand 500.0 ml
-
Kartofler tern rå 850.0 g
-
Koriander, frisk, hakket 10.0 g
Tilberedning
-
Cape malay karry kylling
- Bland alle de tørre krydderier sammen (gurkemeje, hvid peber, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel).
- Steg løgene bløde ved moderat varme i olie i 5 minutter uden at løgene tager farve. Sænk temperaturen og tilsæt hvidløg, ingefær og hele nelliker. Lad det stege i yderligere 5 minutter og rør med jævne mellemrum.
- Tilsæt krydderiblandingen samt chili og steg yderligere i nogle minutter. Tilsæt Knorr Tomatino, mangochutney samt vand og Knorr Kyllingfond.
- Tilsæt kyllingkødet og lad det simre i 5 minutter. Rør og tilsæt de groft hakkede kartoffeltern.
- Lad det simre i gryden i 35 minutter ved moderat varme indtil kartoflerne er bløde.
- Servér gryderetten med koriander på toppen og gule ris.