Farofa er et tilbehør til varme retter i Brasilien, og ingen churrasco (brasiliansk grill) er komplet uden det. Her har vi valgt at lave farofa med rasp, fordi det grove tapiokamel kan være svært at finde i Danmark. Der er i sandhed intet måltid som er komplet uden farofa i Brasilien

Ingredienser
Couscous med stegt banan og forårsløg
-
Rapsolie 90.0 g
-
Løg, finthakket 140.0 g
-
Banan (1 banan vejer ca. 150 gram) 800.0 g
-
Vand 600.0 ml
-
Couscous 460.0 g
-
Gurkemeje 1.0 g
-
Knorr Grønsagsbouillon, lavsalt 5 kg / 625 l 15.0 kg
-
Løg, forårsløg, skåret på skrå 50.0 g
Tilberedning
-
Couscous med stegt banan og forårsløg
- Bring vand, Knorr Grønsagsbouillon og gurkemeje i kog.Tilsæt couscous og rør rundt
- Sluk for for varmen,læg låget på og lad det trække i 5 min.Rør i couscousen med en gaffel.
- Svits løget let i 50 g rapsolie
- Skær forårsløget i skiver(ikke toppen)
- Skræl bananen og skær den i skiver.Svits det i rapsolie, indtil det får farve.
- Bland løg, banan, forårsløg og couscous og steg videre et par min
Serveres som tilbehør til stegt kød og fisk