+

Karamellen 1

  • Smør 100 g

Karamellen 2

  • Sirup, lys 100 g
  • Glukose 50 g
  • Sukker 100 g
  • Muscovada sukker 50 g
  • Salt, Havsalt 2 g
  1. Karamellen 1

    • Brun smørret i en gryde til det er pænt gyldent.

  2. Karamellen 2

    • Hæld smørret over i en ny kasserolle og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
    • Kog under forsigtig omrøring til 112°C hvis du ønsker en blød karamel til desserter og til 124°C hvis du ønsker karamel stykker til kaffen.

  3. Karamellen 3

    • Afkøl gryden hurtigt i et vandbad for at afslutte tilberedningen.
    • Fyld derefter den bløde karamel i plastflasker med tud eller fyld den faste karamel i silikoneforme, hvis den skal serveres som separate karameller.

+