En variant på tysk ostekage, der rækker til mange. Her laver vi kagen på Rama Fraiche og Rama Piske 31% med hindbær og blåbær. Hvis du vælger at lave kagen i en gastronombakke, skal mængderne ganges med tre. Færdige tærtebunde kan anvendes for at gøre det nemmere. Kagen kan laves med alle typer frugt og bær – kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
Tærtebunden
-
æg 2.0 stk.
-
Sukker 100.0 g
-
Hvedemel 50.0 ml
-
Bagepulver 1.0 g
Fyldet
-
Pasteuriseret æggeblommer 60.0 g
-
Sukker 150.0 g
-
Citronskal rå 12.0 g
-
Citronsaft, friskpresset 30.0 g
-
Vanille, sukker 2.0 g
-
Husblas, gelatine 3.0 stk.
Sådan samles kagen
-
Husblas, gelatine
-
Blåbær 75.0 g
-
Hindbær 150.0 g
-
Hindbær, frost 100.0 g
-
Sukker 75.0 g
Tilberedning
-
Tærtebunden
- Læg bagepapir i bunden af en form (24 cm) med aftagelig kant, og smør siderne
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, Maizena Majsstivelse og bagepulver, og sigt det ned i dejen.
- Bag tærtebunden i ovnen i 20 minutter ved 175 grader. Lad den køle af, inden den deles til to bunde.
-
Fyldet
- Opblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt sammen med halvdelen af citronsaften.
- RørRama Fraiche 24% i, og tilsæt citronskal, lidt citronsaft og vaniljesukker.
- PiskRama Piske 31% let og luftig, og vend det i fyldet.
- Varm den resterende citronsaft i en kasse- rolle, og smelt husblassen heri, før den vendes i fyldet.
-
Sådan samles kagen
- Læg en sukkerbund i kageformen, og læg skiftevis fyld og bund, så du slutter med et lag fyld.
- Stil kagen på køl i fire timer.
- Blend en hindbærsauce af frosne hindbær og sukker.
- Fjern kanten omkring kagen, og pynt med friske bær.
- Server kagen med hindbærsauce.