Gløgg-Booch
At brygge herbucha tager lidt længere tid end almindelig kombucha. Men den, der venter på noget godt, venter aldrig for længe. Her er et lækkert, krydret og alkoholfrit aperitif-alternativ til juletiden.

Ingredienser
Gløgg-Booch
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Step 1
Step 2
Step 3
Ingredient name
Step 1
-
24 G Økologisk Kamillete, Løsvægt
-
Sukker 120.0 g
-
Vand 2.0 l
-
Pukka Wild Apple Cinnamon ØKO 4x20 breve 4.0 pack
Step 2
-
1 Glaskrukke, 2 Liter
-
1 Stk. Scoby
-
3 Dl Startervæske, Dette Er Vigtigt, For At Gæringsprocessen Kan Komme I Gang. Startervæske + Scoby Kan Købes Online.
-
Ostelærred, Køkkenrulle Eller Viskestykke
-
1 Elastik
Step 3
-
Glasflasker Med Patentlåg
-
Æble (f.eks. Ingrid Marie) 60.0 g
-
Ingefær, friskØkologisk 10.0 g
Tilberedning
-
Step 1
- Bring vandet i kog, sluk for varmen, og tilsæt kamillete. Lad det trække i 15 minutter, tilsæt sukker, og rør, indtil det er opløst.
- Si tebladene fra, og lad teen afkøle til stuetemperatur.
- Tilsæt smag med fire poser Wild Apple & Cinnamon. Lad blandingen trække natten over, og løft teposerne op.
-
Step 2
- Vask glaskrukken omhyggeligt.
- Læg scobyen i bunden af krukken, tilsæt sukker-teen, og fyld op med startervæske.
- Dæk krukken med ostelærred, husholdningspapir eller et viskestykke, og luk det helt tæt med en elastik.
- Sæt krukken på et mørkt sted i mindst 10 dage.
-
Step 3
- Skær ingefæren i strimler (skræl den ikke), skræl æblet og skær det i strimler. Læg æblet og ingefæren ned i flasken, og fyld derefter op med herbucha, til der er en centimeter op til låget.
- Dæk med patentlåg, og opbevar blandingen ved stuetemperatur i 2 dage. Åbn låget en gang om dagen, så den ikke eksploderer!
- Flyt derefter flasken/flaskerne til køleskabet, og lad blandingen hvile i yderligere 7 dage, så smagene modnes. Gæringen fortsætter, men bliver bremset meget op, når herbuchaen opbevares nedkølet.