Menu

Login and use our food cost calculator right away

Calculate your foodcost easily
Save your recipe calculations and use them on the go Calculate the cost of this recipe

Ingredienser

+

Step 1

  • 24 G Økologisk Kamillete, Løsvægt
  • Sukker 120.0 g
  • Vand 2.0 l
  • Pukka Wild Apple Cinnamon ØKO 4x20 breve 4.0 pack

Step 2

  • 1 Glaskrukke, 2 Liter
  • 1 Stk. Scoby
  • 3 Dl Startervæske, Dette Er Vigtigt, For At Gæringsprocessen Kan Komme I Gang. Startervæske + Scoby Kan Købes Online.
  • Ostelærred, Køkkenrulle Eller Viskestykke
  • 1 Elastik

Step 3

  • Glasflasker Med Patentlåg
  • Æble (f.eks. Ingrid Marie) 60.0 g
  • Ingefær, friskØkologisk 10.0 g

Tilberedning

  1. Step 1

    • Bring vandet i kog, sluk for varmen, og tilsæt kamillete. Lad det trække i 15 minutter, tilsæt sukker, og rør, indtil det er opløst. 
    • Si tebladene fra, og lad teen afkøle til stuetemperatur. 
    • Tilsæt smag med fire poser Wild Apple & Cinnamon. Lad blandingen trække natten over, og løft teposerne op.

  2. Step 2

    • Vask glaskrukken omhyggeligt.
    • Læg scobyen i bunden af krukken, tilsæt sukker-teen, og fyld op med startervæske.
    • Dæk krukken med ostelærred, husholdningspapir eller et viskestykke, og luk det helt tæt med en elastik. 
    • Sæt krukken på et mørkt sted i mindst 10 dage. 

  3. Step 3

    • Skær ingefæren i strimler (skræl den ikke), skræl æblet og skær det i strimler. Læg æblet og ingefæren ned i flasken, og fyld derefter op med herbucha, til der er en centimeter op til låget.
    • Dæk med patentlåg, og opbevar blandingen ved stuetemperatur i 2 dage. Åbn låget en gang om dagen, så den ikke eksploderer! 
    • Flyt derefter flasken/flaskerne til køleskabet, og lad blandingen hvile i yderligere 7 dage, så smagene modnes. Gæringen fortsætter, men bliver bremset meget op, når herbuchaen opbevares nedkølet. 

Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu