Jeg arbejder i

Fortsæt

Vi opdatere indholdet på
baggrund af din virksomhedstype

+

Step 1

Step 2

  • 1 glaskrukke, 2 liter
  • 1 stk. scoby
  • 3 dl startervæske, dette er vigtigt, for at gæringsprocessen kan komme i gang. Startervæske + scoby kan købes online.
  • Ostelærred, køkkenrulle eller viskestykke
  • 1 elastik

Step 3

  • Glasflasker med patentlåg
  • Æble (f.eks. Ingrid Marie) 60.0 g
  • Ingefær, friskØkologisk 10.0 g
  1. Step 1

    • Bring vandet i kog, sluk for varmen, og tilsæt kamillete. Lad det trække i 15 minutter, tilsæt sukker, og rør, indtil det er opløst. 
    • Si tebladene fra, og lad teen afkøle til stuetemperatur. 
    • Tilsæt smag med fire poser Wild Apple & Cinnamon. Lad blandingen trække natten over, og løft teposerne op.

  2. Step 2

    • Vask glaskrukken omhyggeligt.
    • Læg scobyen i bunden af krukken, tilsæt sukker-teen, og fyld op med startervæske.
    • Dæk krukken med ostelærred, husholdningspapir eller et viskestykke, og luk det helt tæt med en elastik. 
    • Sæt krukken på et mørkt sted i mindst 10 dage. 

  3. Step 3

    • Skær ingefæren i strimler (skræl den ikke), skræl æblet og skær det i strimler. Læg æblet og ingefæren ned i flasken, og fyld derefter op med herbucha, til der er en centimeter op til låget.
    • Dæk med patentlåg, og opbevar blandingen ved stuetemperatur i 2 dage. Åbn låget en gang om dagen, så den ikke eksploderer! 
    • Flyt derefter flasken/flaskerne til køleskabet, og lad blandingen hvile i yderligere 7 dage, så smagene modnes. Gæringen fortsætter, men bliver bremset meget op, når herbuchaen opbevares nedkølet.