Gotu Kola Sambola
Gotu Kola er en alment kendt plante fra Sri Lanka og besidder positive medicinske egenskaber. Planten anvendes i denne specielle ret med lime, chili og fisk. Uden for Sri Lanka hvor Gotu Kola kan være svært at købe, er det normalt at anvende persille i stedet. Retten og ingredienserne bliver brugt til at fejre godt helbred på den store ø.

Ingredienser
Fisken
-
Fiskefilet af hvid fisk (torsk, sej, kuller eller aborre) 1200.0 g
-
Citronsaft friskpresset 100.0 ml
-
Limesaft 100.0 ml
Dressingen
-
lime, rå 4.0 stk.
-
Olivenolie 100.0 ml
Anretning og servering
-
Persille, bredbladet, hakket 100.0 g
-
Kokosmel 50.0 g
-
Agurk 150.0 g
-
tomat tern 250.0 g
-
Avocado, kød 400.0 g
Tilberedning
-
Fisken
- Skær fisken i mindre flager og mariner den i citrus saft med umami i ca. 12 timer på køl.
-
Dressingen
- Bland olivenolie med kyllingefond og limesaft/skal fra de 4 limefrugter.
-
Anretning og servering
- Anret fisken på grønne blade med hakket persille, tomat, agurk og avocado og drys med ristet kokos.
- Server meget gerne med ris eller frisk mango.