Grillet kalveentrecote,dijon-mayonnaise og blåbærsovs
.

Ingredienser
Kalven
-
Kalveentrecote 1700 g
-
Olivenolie 100 ml
-
Timian, frisk, kviste 20 g
-
Hvidløg, hakket 30 g
Mayonnaisen
-
Citronsaft friskpresset 15 ml
-
Flage salt/havsalt
-
Peber, frisk kværnet
Blåbærsovs
-
rødvin 300 ml
-
Vand 100 ml
-
Sukker 150 g
-
Blåbær 300 g
-
Peber, frisk kværnet
-
Flage salt/havsalt
Tilberedning
-
Kalven
- Kom kalveentrecoten i en vakuumpose sammen med olie,timian og hvidløg og luk posen.
- Læg kødet i en sous vide maskine med 58 grader varmt vand i en time.
- Kalven lægges i en ovn ved 50 grader i 30 min stadig i posen.
- Åben posen og dup kødet tørt.
- Skær kødet i passende skiver og grill bøfferne på begge sider lige før servering.
- Smag til med salt og peber
-
Mayonnaisen
- Rør Hellmann `s Real Mayonnaise med Maille Dijon Original sammen.
- Smag til med citronsaft,salt og peber.
-
Blåbærsovs
- Kog vin,vand og sukker op og tag gryden fra varmen og tilsæt blåbærrene
- Lad sovsen køle ved stuetemperatur.
- Blåbærrene sigtes fra og gemmes til senere.
- Lad væden fra blåbærrene koge ind til sirupskosistens og tilsæt Knorr professionel kalvefond.
- Lad væden koge ind til en passende konsistens og sigt derefter sovsen.
- Tilsæt blåbærrene og smag til med salt og peber.