Grillet knoldselleri, æblecreme og nøddevinaigrette
Det giver en ekstra dimension til mange retter at tilberede over grill. Det gør sig også gældende i denne opskrift, hvor knoldselleri, æbler og nødder giver et perfekt samspil med den let røgede smag.

Ingredienser
Grillet knoldselleri, æblecreme og nøddevinaigrette
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€300.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Knoldselleri
Selleri, (knoldselleri)
/kg
2.0 kg
0%
Æblecreme
10 Granny Smith Æbler
/
0.0
0%
Sukker
/g
30.0 g
0%
Citronsaft friskpresset
/ml
25.0 ml
0%
Nøddevinaigrette
50 Gram Valnødder
/
0.0
0%
Hellmann´s Sesam Soy Vinaigrette 1 l
/ml
200.0 ml
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Knoldselleri
-
Selleri, (knoldselleri) 2.0 kg
Æblecreme
-
10 Granny Smith Æbler
-
Sukker 30.0 g
-
Citronsaft friskpresset 25.0 ml
Nøddevinaigrette
-
50 Gram Valnødder
Tilberedning
-
Knoldselleri
- Vask knoldselleri grundigt.
Grill knoldsellerien over gløderne, indtil den er helt mør.
Imens laves æblecremen.
-
Æblecreme
- Grill æblerne med indirekte varme fra gløderne, til de er helt møre.
- Pil skrællen af de grillede æbler og fjern kernehuset.
- Kom æblerne i en minihakker. Bland sukker og citronsaft fra én citron i.
-
Nøddevinaigrette
- Rist nødderne.
- Kværn nødderne, og bland dem med vinaigrette.
- Del knoldsellerien i passende stykker. Smag stykkerne til med salt og æblevinaigrette. Grill stykkerne kort. Afslut retten med æblecremen og vinaigretten.