+

Vildtfiletten

  • Vildtkød 1800 g
  • Rosmarin, frisk, kviste 2 stk.
  • Timian, frisk, kviste 10 g
  • Hvidløg, hele 1 stk.

Kartoffelmosen

Saucen og Tyttebær

  • Tyttebær 150 g
  • Sukker 120 g
  • Skalotteløg 250 g
  • rødvin 300 ml
  • Rosmarin, frisk, kviste
  • Rødvinseddike 15 ml

Julesalaten

Grønkål

  • Grønkål, renset og fint snittet 200 g

Tørret tyttebær

  • Tyttebær

Hasselnødderne

  • Hasselnødder hele 100 g
  • Salt, Havsalt
  1. Vildtfiletten

    • Afpuds vildtfiletten og skær den i 160 grams stykker.
    • Brun filetten sammen med rosmarin,timian og hvidløg og steg filetten i ovnen til en kernetemperatur på 50 grader.
  2. Kartoffelmosen

    • Kog kartoflerne møre og mos dem med mælk og milda 80% og smag til med Unika gammel knas samt salt.

  3. Saucen og Tyttebær

    • Bland tyttebær og sukker og lad det stå til sukkeret er opløst.
    • Steg skalotterne i en kasserolle og tilsæt vin og rosmarin.
    • Reducer vinen med 50 % og tilsæt så Knorr professional vildt fond.
    • Kog saucen til passende konsistens og smag til med rødvinseddiken og de råsyltede tyttebær.
  4. Julesalaten

    • Del julesalaten i halve og læg dem ien vakuumpose.
    • Kog 2 dl vand op og bland den med Milda 80 % og honning ,hæld det i vakuumposen og luk den.
    • Julesalaten bages ved 60 grader i ca 15 min.
    • Ved servering steges julesalaten hurtigt på en pande til de er gyldenbrune.
  5. Grønkål

    • Tør grønkålen rigtigt godt og friter den i varm olie.
    • Læg den på papir og drys med salt
  6. Tørret tyttebær

    • Tør de resternde tyttebær i ovnen ved 60 grader til der tørre.
    • De knuse over julesalaten når der serveres.
  7. Hasselnødderne

    • Bland 1 spsk vand og lidt salt.
    • Rist hasselnødderne på en varm pande og hæld saltvandet over.
    • Nødderne knuses og kommes over kødet ved servering.
+