Ingredienser
Vildtfiletten
-
Vildtkød 1800.0 g
-
Rosmarin, frisk, kviste 2.0 stk.
-
Timian, frisk, kviste 10.0 g
-
Hvidløg, hele 1.0 stk.
Kartoffelmosen
-
Salt, Havsalt
-
Peber, frisk kværnet
-
Bagekartofler 500.0 g
-
Unika gammel knas 150.0 g
Saucen og Tyttebær
-
Tyttebær 150.0 g
-
Sukker 120.0 g
-
Skalotteløg 250.0 g
-
rødvin 300.0 ml
-
Rosmarin, frisk, kviste
-
Rødvinseddike 15.0 ml
Julesalaten
-
Julesalat 5.0 stk.
-
Honning, akacie 80.0 g
Grønkål
-
Grønkål, renset og fint snittet 200.0 g
Tørret tyttebær
-
Tyttebær
Hasselnødderne
-
Hasselnødder hele 100.0 g
Tilberedning
-
Vildtfiletten
- Afpuds vildtfiletten og skær den i 160 grams stykker.
- Brun filetten sammen med rosmarin,timian og hvidløg og steg filetten i ovnen til en kernetemperatur på 50 grader.
-
Kartoffelmosen
- Kog kartoflerne møre og mos dem med mælk og milda 80% og smag til med Unika gammel knas samt salt.
-
Saucen og Tyttebær
- Bland tyttebær og sukker og lad det stå til sukkeret er opløst.
- Steg skalotterne i en kasserolle og tilsæt vin og rosmarin.
- Reducer vinen med 50 % og tilsæt så Knorr professional vildt fond.
- Kog saucen til passende konsistens og smag til med rødvinseddiken og de råsyltede tyttebær.
-
Julesalaten
- Del julesalaten i halve og læg dem ien vakuumpose.
- Kog 2 dl vand op og bland den med Milda 80 % og honning ,hæld det i vakuumposen og luk den.
- Julesalaten bages ved 60 grader i ca 15 min.
- Ved servering steges julesalaten hurtigt på en pande til de er gyldenbrune.
-
Grønkål
- Tør grønkålen rigtigt godt og friter den i varm olie.
- Læg den på papir og drys med salt
-
Tørret tyttebær
- Tør de resternde tyttebær i ovnen ved 60 grader til der tørre.
- De knuse over julesalaten når der serveres.
-
Hasselnødderne
- Bland 1 spsk vand og lidt salt.
- Rist hasselnødderne på en varm pande og hæld saltvandet over.
- Nødderne knuses og kommes over kødet ved servering.