Linse-kartoffelkarry Tikka Masala
Gulerødder, kartofler og linser er de vigtigste ingredienser i denne indiske karry, her serveret med en nordisk sursød marinering sammen med naanbrød.

Ingredienser
Linse-kartoffelkarry Tikka Masala
Calculate the cost of this dish here:
Number of servings
−
+
Price of the dish on the menu
Total cost of the ingredients
€7461.0
Cost of one serving
Cost of ingredients (%)
Ingredient label
Name
Price in ... (use your local currency)
Quantity
% Food cost of the part
Total costs
Tikka Masala Curry
Rapsolie
/g
60.0 g
0%
Løg i tern
/g
200.0 g
0%
Spidskommen, stødt
/g
4.0 g
0%
Linser, grønne, kogte
/g
250.0 g
0%
Vand
/ml
1200.0 ml
0%
Knorr Tomatino 4 x 3 kg
/g
600.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Gulerod, tern
/g
600.0 g
0%
Kartofler
/g
400.0 g
0%
Kikærter, kogte
/g
500.0 g
0%
Salt
/g
20.0 g
0%
Koriander, formalet
/g
2.0 g
0%
Kardemomme stødt
/g
1.0 g
0%
Knorr Professional Krydderipuré Hvidløg 750 g
/g
20.0 g
0%

Selleri og produkter på basis af selleri: Nej
Krebsdyr og produkter på basis af krebsdyr: Nej
Laurbærblad
/stk.
3.0 stk.
0%
Kokosmælk
/ml
100.0 ml
0%
Syltede grøntsager
Lager eddike uden farve
/g
150.0 g
0%
Sukker
/g
270.0 g
0%
sennepsfrø
/g
5.0 g
0%
Nelliker hele
/stk.
3.0 stk.
0%
peberkorn hele sorte
/stk.
10.0 stk.
0%
Løg i skiver
/g
150.0 g
0%
Agurk, tynde skiver
/g
150.0 g
0%
Blomkål, buketter
/g
150.0 g
0%
Vand
/ml
450.0 ml
0%
Til servering
Tikka Masala pasta
/
0.0
0%
Ingredient name
/
Disclaimer: The prices shown are an indication, based on wholesalers in the market. These are subject to fluctuation due to seasonal change and supply. UFS can in no way be held responsible for any deviations from reality.
Tikka Masala Curry
-
Rapsolie 60.0 g
-
Løg i tern 200.0 g
-
Spidskommen, stødt 4.0 g
-
Linser, grønne, kogte 250.0 g
-
Vand 1200.0 ml
-
Gulerod, tern 600.0 g
-
Kartofler 400.0 g
-
Kikærter, kogte 500.0 g
-
Salt 20.0 g
-
Koriander, formalet 2.0 g
-
Kardemomme stødt 1.0 g
-
Laurbærblad 3.0 stk.
-
Kokosmælk 100.0 ml
Syltede grøntsager
-
Lager eddike uden farve 150.0 g
-
Sukker 270.0 g
-
sennepsfrø 5.0 g
-
Nelliker hele 3.0 stk.
-
peberkorn hele sorte 10.0 stk.
-
Løg i skiver 150.0 g
-
Agurk, tynde skiver 150.0 g
-
Blomkål, buketter 150.0 g
-
Vand 450.0 ml
Til servering
-
Tikka Masala pasta
Tilberedning
-
Tikka Masala Curry
- Sautér løgene bløde.
- Tilsæt Knorr hvidløgspuré og Tikka Masala-pasta, spidskommen, koriander og kardemomme og brun i nogle minutter.
- Tilsæt linser, vand, salt, laurbærblade og Knorr Tomatino, bring det hele i kog, og lad det simre langsomt i 5 minutter.
- Tilsæt gulerødder og kartofler og lad det simre, indtil linserne er let bløde, ca 10-15 minutter.
- Vend de kogte, skyllede kikærter i, varm karrypastaen igennem, og smag til med salt, hvis det er nødvendigt.
- Gryderetten kan sagtens laves dagen før, tilsæt blot 100 ml vand og kokosmælk ved opvarmning.
-
Syltede grøntsager
- Kogeddike med vand, sukker og krydderier, og lad det afkøle.
- Del blomkålen i buketter, skræl agurk og rødløg, og skær dem i skiver.
- Vend den kølige lage over grøntsagerne, luk tæt, og stil dem i køleskabet natten over.
-
Til servering
- Serveres med syltede grøntsager, frisk mynte og/eller koriander eller naanbrød. Curryen og tilbehøret er desuden godt som fyld til fladbrød eller pita.