Ingredienser
Oksemørbrad
-
Oksemørbrad, skåret i portioner 2000.0 g
Rødbeder
-
rødbede 1500.0 g
Saucen
-
Smør, saltet 20.0 g
-
Skalotteløg 50.0 g
-
Honning, akacie 50.0 g
-
Æbleeddike 500.0 ml
-
Knorr Professionel Oksefond, 8 x 1 liter 2000.0 ml
-
Knorr Professionel Kyllingefond, 8 x 1 liter 1000.0 ml
Tilberedning
-
Oksemørbrad
- Oksemørbraden skæres i 200 grams stykker og brunes på panden.
- Kødet sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 8 min.
- Lad kødet hvile i 10 min inden det skæres.
-
Rødbeder
-
Rødbederne kommes i en gryde med vand og salt og koges møre.
-
Skindes fjernes og rødbeden skæres i 2 mmtykke skiver.
-
Rødbederne lægges i tag lag 2 gange og udstikkes derefter i kødets diameter.
- Ved servering varmes de udstukket rødbeder i en plastik beholder i ovnen med lidt vand ved 80 grader.
-
-
Saucen
- Skalotteløgene snitte og steges i smørret til de er gyldne.
- Honingen tilsættes og den karameliseres.
- Æbleeddiken hældes på og den reduceres næsten helt ind .
- Knorr okse og Knorr kylling fond tilsættes og reduceres til næsten halvdelen.
- Saucen piskes med smør og smages til med citronsaft og salt.
- Der kanved servering tilsættes løg,hvidløg og purløg.