Peruviansk chowder
Denne peruvianske fiskesuppe er både farvestrålende og fuld af smag. Vi gør den ekstra cremet ved hjælp af cream cheese og flødealternativ. Denne type suppe kaldes traditionelt ”chupie”, hvilket betyder: suppe med mange ingredienser. Under kolonitiden i Peru var denne type suppe hovedmåltidet midt på dagen. Almindelige ingredienser foruden fisk er også skaldyr, peruviansk flødeost og pocheret æg.

Ingredienser
Suppen
-
Løg i tern 100.0 g
-
Rapsolie 40.0 g
-
chili ancho pulver 3.0 g
Kartoflerne
-
Vand 900.0 ml
-
Søde kartofler i tern 250.0 g
-
Kartofler tern rå 250.0 g
Legering og servering
-
Cream Cheese 90.0 g
-
Fløde eller flødealternativ 300.0 ml
-
Majs, kerner, dybfrost 150.0 g
-
Løg, forårsløg, skåret på skrå 60.0 g
-
Chilipeber, grøn fintsnittet 15.0 g
-
Fiskefilet af hvid fisk (torsk, sej, kuller eller aborre) 900.0 g
-
Koriander, frisk 10.0 g
-
lime, rå 1.0 stk.
Tilberedning
-
Suppen
- Sauter løg i 5 minutter i rapsolie og tilsæt Knorr Hvidløg.
- Tilsæt Knorr Tomatino samt chilipulver, og lad det simre et minuts tid.
-
Kartoflerne
- Tilsæt vand, søde og almindelige kartofler samt Knorr Fiskefond, og lad suppen simre under låg, indtil begge slags kartofler begynder at blive møre.
-
Legering og servering
- Rør cream cheese jævn med fløde, og tilsæt dette til suppen.
- Rør rundt, og tilsæt majs, hakket, grøn chili uden kerner samt forårsløg.
- Kog op, og smag til med salt.
- Tilsæt fisk, og lad det simre i yderligere 4-6 minutter.
- Server suppen med frisk koriander og limebåde.