Ricottakage med radicchiosalat
Cheese cake med et twist af syre og vanilla – denne gang lavet på en Italiensk variant af friskost som også skaber struktur i kagen. I stedet for frugt er der garneret med glaseret rødsalat, som også skaber en perfekt balance i bitterhed og syre til den søde og friske kage. Opskriften rækker til tre springforme.

Ingredienser
Ricottakage med radicchiosalat
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Kiksebund
Ricotta-creme

Salat

Ingredient name
Kiksebund
-
Digestive kiks 350.0 g
-
Smør, saltet 75.0 g
-
Salt, Havsalt 3.0 g
-
Sukker, rørsukker 50.0 g
Ricotta-creme
-
Sødmælk 500.0 ml
-
Fløde eller flødealternativ 1.0 l
-
Ricottaost 500.0 g
-
Citronsaft friskpresset 50.0 ml
-
Appelsinsaft, af hele appelsiner 1.0 stk.
Salat
-
Raddicchio 500.0 g
-
Sukker, rørsukker 100.0 g
-
Grenadine, rød 100.0 ml
Tilberedning
-
Kiksebund
- Alle ingredienser blendes til en fin og homogen kiksecrumble. Fordeles i bunden af tre springforme og trykkes fladt.
- Køles herefter i køleskab.
-
Ricotta-creme
- Kog sødmælken op med halvdelen af fløden. Tilsæt creme brulèe pulveret under piskning. Pisk til massen koger og tag den af blusset.
- Tilsæt så resten af den kolde fløde under omrøring, og til sidst piskes ricottaosten og saften fra hhv. 1 citron og 1 appelsin ud i massen, til der ingen klumper er.
- Massen fordeles ovenpå kiksebunden i springformene og sættes på køl i min. 3 timer – gerne natten over.
-
Salat
- Salaten skæres fint ud i strimler. Brug evt. tre salathoveder i alt.
- Karamel, sukker og grenadine kommes i en gryde og koges op. Tilsæt så salaten og glasér den til lagen er kogt ind til en sirup.
- Afkøl den glacerede salat og server den på kagen sammen med siruppen.