Menu

Ingredienser

+

Gås

  • Gås 2.0 stk.
  • Salvie 1.0 stk.
  • Rosmarin 1.0 stk.
  • Timian, frisk, kviste 1.0 stk.
  • Hvidløg 2.0 stk.
  • Smør 30.0 g
  • Peber 3.0 g
  • Salt

Græskarpure

Stegt græskar

  • Græskar 200.0 g
  • Smør 100.0 g
  • Græskar 25.0 g
  • Salt
  • Peber

Glaseret græskar

Ristet græskar mysli

  • Græskar 100.0 g
  • Sesam frø 50.0 g
  • Hasselnøder 25.0 g
  • Pinjekerner 40.0 g
  • Spidskommen
  • Koriander
  • Chilipeber, rød 1.0 g

Basilikum sauce

Tilberedning

  1. Gås

    • Find en pande og sæt den på blusset. Imens panden varmer op, trimmes gåsebrysterene, for sener og skindet ridses godt. Når panden er varm, placeres gåsebrysterne på panden, med skindsiden nedad. Lad dem brune i eget fedt tilde opnår en gylden kulør, vend brystet ogtilsæt olie, timian, rosmarin, salvie, hvidløg samt smør til panden, væd nu kødet godt i ca. 3 minutter inden du kommer det i en forvarmetovn på 180 grader i 18 min. Tag kødet ud oglad det hvile i minimum 15 min. Del brystet pålangs og krydder med salt samt batak peber.
  2. Græskarpure

    • Skær hokkaido græskarret ude og fjernkernehuset skær det herefter i grove stykker. Bag stykkerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. Når stykkerne er bagt, hældesde i en gryde og demi-glace samt fløden tilsættes. Når græskar stykkerne har absorberet fløde og demi-glacen skal den blendes hertilsættes græskarkerneolien og smør til det bliver en glat masse, smages herefter til medsalt og peber.
  3. Stegt græskar

    • Skær omhyggelig græskarret i nogle både, finden pande og varm den op sammen med græskarkerneolien og det brunede smør. Steg nu græskar båndene af til de er let gyldne pas på de ikke får for meget, da de let kan knække.Når de er stegt færdig krydres de med salt og peber.
  4. Glaseret græskar

    • Skær omhyggelig græskarrene ud som halvmåner. Find en kasserolle og tilsæt demi-glace,gulerodsjuice, rosmarin og honning.Varm lagen til honning er smeltet og tilsætherefter græskarene, lad dem simre til de er møre, tag dem op og tilsæt Maizena til væsken rør godt rund til den tykner. Placer græskarrene i den tyknede lage igen og glassér dem i yderligere 5 min. Gem resten af lagen den skal bruges til sauce.
  5. Ristet græskar mysli

    • Tag alle ingredienserne på en bageplade og bag dem i den forvarmede ovn ved 160 i ca. 15 mintil de er let gyldne tag dem ud og lad dem køle ned. Når kernerne er kølet af, skal de blendes meget hurtig til en mysli. Når myslien erfærdig, vendes de glaserede græskar ned i.
  6. Basilikum sauce

    • Find en kasserolle og tilføj Knorr Professional Demi-Glace, basilikum, laurbærblade, lang peber samt lagen fra de glaseret græskar. Lad massen reducere til det halv hvorefter fløden tilsættes, lad det simre i 5 min. inden laurbærbladene og langpeber fjernes. Blend nu sauce rigtig godt og tilsæt smørret, smag til slut til med salt og peber.
Produkter
Opskrifter
Opskriftsamling
Menu