Navnet Piri Piri bruges i det portugisiske sprog, det vil sige i det portugisisk talende Mozambique samfund. – ”Der er en masse debat om hvordan Piri Piri kom til Portugal” siger Dave Dewitt, forfatter til The Chile Pebber Encyclopedia (Morrow, 1999). ”Chilifrugterne menes at komme til Portugal via Columbus’ rejse til Amerika. De fleste tror, at portugiserne siden tog chilifrugterne med til sine kolonier er Mozambique og Angola, hvor de på Swahili-sproget blev døbt ’peber-peber’.”

Ingredienser
Forberedelse
-
Vand 300.0 ml
-
Sukker 180.0 g
-
Lagereddike m. farve 100.0 ml
-
Chilipeber, rød, fintsnittet 15.0 g
-
Agurk, tynde skiver 800.0 g
-
salt 5.0 g
Smagssætning
-
Rødløg, fine skiver 100.0 g
-
Koriander, frisk, hakket 10.0 g
Tilberedning
-
Forberedelse
- Kog vandet, eddike og sukker sammen med chili og lad lagen svale.
- Snit agurken tyndt og vend agurkerne med salt. Placér noget tungt på agurkerne og lad dem stå i pres i 50 minutter.
-
Smagssætning
- Pres vandet fra agurkerne og læg dem samt rødløgene i lagen.
- Lad det trække i mindst to timer og tilsæt friskhakkede koriander inden servering.