Torsk med klassisk smørsauce med miso
En klassisk enkel og hurtig måde at lave en god sauce til fisk, hvor smørret binder sig til syren fra hvidvinen og eddiken, og hvor saucen kan smagssættes og varieres i det uendelige. MAILLE Hvidvinseddike er lagret på egetræsfade, hvilket giver en virkelig god smag.

Ingredienser
Torsk med klassisk smørsauce med miso
Calculate the cost of this dish here:
Ingredient label
Letsaltet torsk
Smørsauce

Ingefærstegt spinat
Ingredient name
Letsaltet torsk
-
Torskefilet 1.0 kg
-
Vand 1.0 l
-
Salt 100.0 g
-
Olivenolie 30.0 ml
Smørsauce
-
Skalotteløg 20.0 g
-
Hvidvin, tør 50.0 ml
-
Smør 150.0 g
-
Citronsaft friskpresset 5.0 ml
-
Miso 15.0 g
Ingefærstegt spinat
-
Spinat 500.0 g
-
Grønne sojabønner, frosne 100.0 g
-
Forårsløg finthakket 50.0 g
-
Hvidløg, hakket 5.0 g
-
Ingefær, frisk, finthakket 5.0 g
-
Japansk soja 15.0 g
Tilberedning
-
Letsaltet torsk
- Salt fisken i 1 time og del den i 10 stykker. Brug gerne torskeryg.
- Smør pladen med olivenolie, og bag fisken i ovnen ved 100 °C grader, indtil kernetemperaturen er 44-46 °C.
-
Smørsauce
- Pil og hak et halvt bananskalotteløg fint.
- Kog løget sammen med vin og MAILLE Hvidvinseddike. Reducer, til der er 1/3 væske tilbage.
- Pisk forsigtigt smørret i, og tilsæt citron efter smag.
- Smag til med salt, peber og hvid miso (shiro).
-
Ingefærstegt spinat
- Steg spinaten hurtigt i olie og hvidløg
- Vend forårsløg, sojabønner og 1 spsk. ingefær i spinaten.
- Smag til med salt, peber og soja.