+

Consommen

Briochen

  • Smør, saltet 300 g
  • Sødmælk 75 ml
  • Gær 12 g
  • Sukker 50 g
  • salt
  • Hvedemel 500 g
  • æg 6 stk.

Brioche med lavsvamp

  • Lav svamp 100 g
  1. Consommen

    • Kom svampe,løg, viltfond og portvin i en gryde.
    • Lad dette simre i 2 timer ved lav varme,sigt fonden og lad den køle.
    • Kør rodfrugterne gennem en kødhakker og tilsæt dem.
    • Tilsæt det hakkede oksekød samt æggehviderne og bland dem sammen.
    • Bland fond og urter-kød og varm langsomt fondden op ved omrøring.
    • Lad den simre i nogle minutter og lad den køle ned.
    • Fjern forsigtigt de urenheder der er på toppen.
    • Tilsæt ramsløg og rosmarin og lad suppen trække under film i 15 min.
    • Sigt suppen gennem et opvredet klæde.
    • Smag suppen til med salt og madeira.
  2. Briochen

    • Lad smærret få stuetemperatur.
    • Varm mælken op til 40 grader og tilsæt gærren,sukkeret og salt.
    • Tilsæt lidt mel adgangen i en røremaskine.
    • Kom æggende i dejen et ad gangen og derefter det bløde smør.
    • Dejen laves til boller og bages ved 160 grader.
  3. Brioche med lavsvamp

    • Skær skiver af briochen og rist dem.
    • Smør dem med mayonnaise og pynt med friteret lavsvamp.
+